Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Gadgets 5 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Allereerste fysieke Spotify-product duikt op en ziet er veelbelovend uit

Muziekstreamingdienst Spotify werkt reeds sinds 2019 aan een product genaamd Car Thing. Maar daarover is echt bar weinig bekend. Tot nu dan. Want inmiddels lijkt het erop dat het bedrijf dichtbij een product is, waarmee je zowel muziek als podcasts moet kunnen afspelen in de auto.

Car Thing is tevens een soort persoonlijke assistent die je met je stem kunt bedienen. In de afgelopen twee jaar, nadat Spotify het product officieel aankondigde, hebben we er weinig van vernomen. Maar nu duikt Car Thing op bij de FCC. Dat is de Amerikaanse communicatiewaakhond.

Car Thing van Spotify

Er zijn wel wat dingen veranderd sinds 2019. In de basis is het nog hetzelfde product. Nu wordt Car Thing omschreven als een accessoire voor je smartphone en Spotify-app met een display en knoppen, die je met je stem bedient. Je koppelt je telefoon aan dit apparaat middels een bluetoothverbinding.

Het design van het apparaat is wel helemaal anders. De Car Thing lijkt nu op een soort kleine tablet voor in de auto, met aan de rechterkant een grote knop. Ook is er nog een kleinere (draai)knop aanwezig. Hieronder zie je eerst de afbeelding die het bedrijf deelde in 2019, met daaronder de FCC-afbeelding.

Spotify Car Thing
Car Thing uit 2019 (Afbeelding: Spotify)
Spotify Car Thing
Car Thing uit 2021 (Afbeelding: FCC)

Maar hoe werkt het?

Bij de FCC kun je nog een aantal foto’s vinden, maar de bovenstaande foto is de meest duidelijke versie. Helaas kunnen we niet goed uit de foto’s opmaken hoe het apparaat precies werkt of je hoe je hem kunt gebruiken. Dat is dus iets wat Spotify mettertijd even goed duidelijk moet maken.

Spotify introduceert nieuwe manier om altijd de juiste muziek te vinden

Daarnaast moeten we erbij vermelde dat het ook niet zeker is of dit product daadwerkelijk gelanceerd wordt. Meestal is het zo dat wanneer een product langs de FCC gaat, bedrijven snel iets kunnen lanceren. Want de productie is dan vergevorderd. Een zekerheid is dit echter niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

FCC

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!