Waarom je deze alternatieven op de PlayStation 5 controller links moet laten liggen

Games Jelle van Es 21 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Met de komst van de nieuwe spelcomputer, hebben we natuurlijk ook de PlayStation 5 controller leren kennen. Het gaat om de DualSense controller. Deze kent heel wat mooie verbeteringen. Je kunt ook gebruikmaken van alternatieven.

Wellicht omdat je huidige PlayStation 5 controller de geest aan het geven is of omdat je gewoon iets anders wil proberen. Heel veel keuzes zijn er eigenlijk nog niet. Toch hebben we er een paar gevonden. Maar eigenlijk kun je die beter links laten liggen.

PlayStation 5 controller alternatieven om te vergeten

Scuf Gaming Reflex Pro

In dit overzicht van de verschillende PlayStation 5 controllers hebben we met de Scuf Gaming Reflex Pro een interessant model. Het fijne hiervan is dat je de mogelijkheid hebt om de controller naar eigen smaak in te richten. Via de website doorloop je diverse stappen. Op die manier heb je de mogelijkheid om je PlayStation 5 controller te voorzien van je gewenste kleurtje of de thumbsticks die het beste bij jou passen. De controller maakt gebruik van adaptive triggers, zoals het ook in de DualSense-controller zit, waardoor het een alternatief is. Toch kun je deze beter links laten liggen. Dat heeft vooral te maken met de prijs. Hij begint namelijk bij een bedrag van 239,99 euro. Dat is dus zeg maar de helft van een PlayStation 5.

Scuf Gaming Reflex Pro PlayStation 5 controller
Scuf Gaming Reflex Pro (Afbeelding: SCUF)

NACON Revolution Unlimited Pro

De NACON Revolution Unlimited Pro is helaas geen PlayStation 5 controller. Het is een model dat is uitgebracht voor de PlayStation 4. Maar omdat je alle games van die spelcomputer ook op de PS5 kan spelen, kun je deze controller er goed bij hebben. Het is een fijne Pro-controller, waarbij je via software op de pc bepaalde dingen makkelijk aanpast, zodat de ervaring naar een hoger niveau wordt getild. Zo bepaal je je dode punten en hoe gevoelig de triggers moeten zijn. Het is echt een goede controller, met fijne ervaringen. Maar het is te hopen dat de maker snel met een nieuwe komt die echt werkt met de PS5.

NACON Revolution Unlimited Pro
NACON Revolution Unlimited Pro (Afbeelding: Nacon)

PS5 Rival Premium Edition

De laatste PlayStation 5 controller is er één die nogal apart is. Het gaat bij de PS5 Rival Premium Edition namelijk om een DualSense die door de mensen van Hex Gaming wordt aangepast. Op die manier krijg je andere thumbsticks en worden de triggers aangepast. Ook krijg je aan de achterkant nog een paar pedals, waar je buttons aan kunt linken. Op die manier heb je net iets meer controle. Nadeel is dan wel weer de hoge prijs van het geheel. Je betaalt namelijk echt de hoofdprijs. En daarom is het ook niet aan te raden.

PS5 Rival Premium Edition
PS5 Rival Premium Edition (Afbeelding: HEX Gaming)

DualSense controller

Wat dat betreft blijft de standaard PlayStation 5 controller, de DualSense, voorlopig toch echt wel de beste keuze. Deze is betaalbaar en van vele gemakken voorzien. Ik vind het echt één van de fijnste controllers van de afgelopen jaren, die lekker in de hand ligt voor zowel sportgames als shooters. Daarnaast werkt het touchpad simpelweg goed en zijn de trillingen die je voelt echt van een hoog niveau. Het is dus leuk dat er alternatieve zijn, maar voorlopig gaat er echt niks boven het origineel. Bovendien heb je tegenwoordig veel kleuren om uit te kiezen.

PlayStation 5 controller
De laatste kleurtjes (Afbeelding: Sony)

Hands-on met de DualSense-controller: PS5 next-gen gevoel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen