5 schokkend goede elektrische auto-alternatieven voor de Tesla Model 3

Elektrische auto's Sam Dille 4 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

De Model 3 is op dit moment een van de pronkstukken van Tesla, en groeit langzaam uit tot een van de grootste innovaties in de auto-industrie van de afgelopen jaren.

Tesla Model 3 werd in 2017 gelanceerd en werd meteen een groot succes. De verkoop van het voertuig is gestaag gestegen van iets meer dan 100.000 in 2017 tot ruim 400.000 per in 2021. Dat maakt de elektrische auto het 16e best verkochte model ter wereld.

5 indrukwekkende alternatieven voor de Tesla Model 3

De Tesla Model 3 is misschien wel een van de beste EV’s dit op dit moment te koop is, maar er zijn een hoop goede alternatieven. We hebben er vijf voor je uitgezocht.

#1 Hyundai Ioniq 6

De onlangs onthulde Hyundai Ioniq 6 is een ander briljant ogende en futuristische krachtpatser. De Ioniq 6 is oorspronkelijk gebaseerd op het Hyundai Prophecy Concept en zal worden ondersteund door het platform van de Ioniq 5. Je kan verschillende versies kiezen, op basis van jouw voorkeuren. De EV heeft bijvoorbeeld een 53- of 77,4 KWh-batterijpakket, gekoppeld aan een elektromotor. De motor heeft 149 of 225 pk aan de achterkant, of 321 pk sterke dubbele motoren voor vierwielaandrijving. Het geschatte bereik van dit model is 611 kilometer – helemaal niet slecht voor een elektrische auto!

#2 Polestar 3: net zo sportief als de Tesla Model 3

De Polestar 3 is de nieuwste toevoeging aan het assortiment van de Zweedse fabrikant. Hij wordt gelanceerd in 2023 samen met de Volvo EX90 SUV – waarmee de EV een platform deelt. De EV zal ongeveer 500 pk produceren dankzij twee elektromotoren. De Polestar zal naar verwachting dezelfde 111 KWh-batterij hebben als de Volvo, met een actieradius van ongeveer 595 kilometer. De Polestar 3 zet de op Volvo geïnspireerde styling voort, met iets strakkere hoeken en vouwen.

#3 BMW 4-Serie Gran Coupé

De Gran Coupé is gebaseerd op het 3-serie-concept en beschikt over dezelfde motoren en aandrijflijnen, alleen in een slankere en elegantere stijl. De geweldige toevoeging van M440i Gran Coupé is een fantastisch alternatief voor de Tesla Model 3 Performance – ook al overtreft Tesla deze elektrische auto dat verreweg in de sprint van 0 naar 60 mph. De BMW heeft een mooi interieur en is over het algemeen een prima auto met een fantastische bouwkwaliteit.

#4 Acura TLX

De Acura TLX is het iets sportievere alternatief voor de Tesla Model 3, met meer hoeken en een chique interieur. En daar bovenop heeft de TLX kwalitatieve technologie en verrassende features. Ook bij deze elektrische auto heb je keuze uit twee verschillende motoren. De eerste is een 2,0-liter turbocharged inline-4 die 272 pk produceert en de tweede een 3,0-liter turbo V6 die 355 pk levert. De V6-modellen zijn uitgerust met een intelligent vierwielaandrijvingssysteem en alle modellen zijn voorzien van een 10-traps automaat.

#5 Infiniti Q50

De Infiniti Q50 is de 4-deurs versie van de Q60 en is momenteel de auto die het dichtst in de buurt komt van de Japanse Nissan Skyline. De Q50 deelt zijn platform met de Nissan 370Z, wat betekent dat hij een behoorlijk goede wegligging heeft voor een middelgrote sedan. Eentje die vergelijkbaar is met die van de Tesla Model 3. De elektrische auto heeft verschillende motoropties, variërend van een 2,0-liter turbocharged inline-4 tot een 3,0-liter twin-turbo V6.

Actieradius tot de Max: 5 tips om meer uit je elektrische auto te halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen