5 alternatieven voor Paint op Mac

Apple Rajno Van Wilgenburg 12 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Er wordt vaak lacherig gedaan over Microsoft Paint, maar het feit wil nu eenmaal dat het een makkelijk programma is waarmee je snel eens schets kunt maken. Op Mac ontbreekt een soortgelijke standaard-app. Daarom zijn hier wat alternatieven die net zo goed, dan wel niet beter werken.

Omdat Paint gratis is, hebben wij ook gezocht naar gratis schetsprogramma’s. Het is niet de bedoeling dat je geld neerlegt voor deze apps, tenzij het premium-functies zijn die niet in MS Paint zijn te vinden.

Paintbrush

Dit programma is zeker geen vervanging voor Photoshop, maar dat is MS Paint ook niet. Paintbrush doet in essentie hetzelfde op Mac als MS Paint op Windows. Er zijn verder weinig verschillen te vinden. Je kunt variëren met verschillende soorten kwasten en je hebt een toffe tekstfunctie, maar alles is vrij simpel. Het doet daarom vooral denken aan de simpele Paint-versie van Windows XP.

Paint S

Paint S is veel moderner dan Paintbrush, maar toch makkelijk in gebruik. Zo ondersteunt Paint S voor Mac zwaardere fotobestanden. Je hoeft met dit programma geen Photoshop te hebben als je zware fotobestanden wil omzetten naar gangbare formaten. Dit maakt Paint S een van de betere alternatieven.

Paint alternatief Mac
Klik/tap voor groter

Online Image Editor

Online Image Editor gebruik je vooral als je haast hebt. Je hoeft niets te downloaden, je navigeert gewoon naar deze site (het heet ondertussen screenshot) en je kunt beginnen. Omdat het een online workspace is, lever je wel wat functies in. Zo is een simpele editor, waar je slechts tekstuele en kleine visuele aanpassingen in kunt maken.

Klik/tap voor groter

Seashore

Het grootste voordeel van dit tekenprogramma is dat het veel handige functies heeft die je ook ook in Adobe Photoshop terugvindt. Je kunt lagen aanmaken, je hebt een handige zoom-functie en je kunt gebruik maken van verschillende kwasten en patronen. Wil je wat meer de diepte in gaan met je ontwerpen, dan heb je dit programma nodig.

Alternatieven paint voor mac
Klik/tap voor groter

Honorable mention: MacPaint

MacPaint is het eerste tekenprogramma die we ooit op Mac zagen. Helaas is het programma over de jaren heen slecht onderhouden. De laatste build die wij probeerde bleek vrij instabiel en crashte om de haverklap. Wil jij hem proberen? Download hem dan hier.

One More Thing-hulplijn

Heb jij een brandende vraag? Kom je ergens niet uit of ben je een instelling na de laatste iOS of macOS update kwijt? Ga dan snel naar de tip-pagina van One More Thing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen