Hier huur je goedkoop een elektrische fiets in Nederland

Elektrische fietsen blijven maar populairder worden en we zien ze steeds vaker langskomen op de weg. Als je erover hebt nagedacht om zelf ook aan de slag te gaan met een elektrische fiets, zul je waarschijnlijk hebben gemerkt dat de dingen echter best prijzig zijn. Doorgaans moet je rekenen op een prijs van minimaal 700 euro en dat kan oplopen tot duizenden euro’s. Huren is dan misschien een handiger alternatief, als je niet in één keer zoveel geld wilt uitgeven. Dit is hoe het werkt en waar je relatief goedkoop een elektrische fiets kunt huren.

Elektrische fiets per dag huren

Als je een elektrische fiets wilt huren, kan dat voor verschillende tijdsperioden. Zo kun je bijvoorbeeld je fiets per dag huren als je er bijvoorbeeld een weekend gebruik van wilt maken. Bij BimBimBikes kun je allerlei soorten fietsen per dag huren, waaronder ook ebikes. Dit kun je over de hele wereld doen en de prijzen verschillen dan ook per stad. Als je bijvoorbeeld een elektrische fiets in Amsterdam nodig hebt, kun je al voor 5 euro per dag rondfietsen en loopt de prijs op tot 18 euro per dag. Wil je aan de andere kant een weekje in Parijs touren, varieert de prijs van 10 euro tot 75 euro per dag. Ook varieert de prijs natuurlijk afhankelijk van wat voor soort ebike je wilt huren. BimBimBikes werkt overigens ook samen met de ANWB en als je een ANWB fietspas hebt, krijg je nog 10 procent korting op het huren van je fiets.

BimBimBikes elektrische fiets huren

Vaak is het wel zo dat verschillende bedrijven alleen verhuren in bepaalde steden of gebieden. Via de site huren.nl kun je makkelijk een overzicht krijgen van wat er allemaal te huur in bij je in de buurt of in de plaats waar je wilt gaan fietsen. Ook hier variëren de prijzen weer, afhankelijk van de plek en het model dat je kiest. Je kunt rekenen op huurprijzen van 10 euro tot 40 euro per dag en je moet er wel rekening mee houden dat sommige bedrijven een minimale huurperiode hebben.

Huren per maand

Als je wat meer gebruik wilt maken van je elektrische fiets, is het handiger om hem voor een langere periode huren. Dat is een stuk goedkoper dan per dag huren. Als je per maand wilt huren zijn er ook weer verschillende bedrijven waar je terecht kunt. Zo vind je bij HuurGemak verschillende opties en variëren de prijzen van 41,82 euro tot 73,84 euro per maand. Ze willen wel dat je meteen je fiets voor een periode van 3 jaar huurt. Het is meteen wel een behoorlijke periode, maar je krijgt er wel allerlei voordelen bij. De prijs is namelijk inclusief vijf servicebeurten, 3 jaar garantie, een schade- en diefstalverzekering, een ongevallen opzittendenverzekering, een verhaalrechtsbijstandverzekergi en 24/7 pechhulpservice in heel europa.

huurgemak

Leasen

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een elektrische fiets te leasen. Dat kun je bijvoorbeeld doen bij Fietsenlease en de prijzen variëren daar van 29 euro per maand tot 69 euro per maand. In het standaard pakket krijg je dan ook meteen onderhoud en reparaties, hulpverlening bij pech, schade afhandeling en een all risk verzekering. Het voordeel aan leasen is natuurlijk dat de ebike op een gegeven moment ook van jou wordt en dat je de huur als het ware niet helemaal kwijt bent.

Fietsenlease

Overigens kun je natuurlijk ook weer bij huren.nl zoeken naar elektrische fietsen, die je voor een maand zou kunnen huren. Verder vind je op de site ook allerlei andere ding, die je mogelijk ook zou willen huren. Iets dat je trouwens ook kunt huren is KITT uit Knight Rider. Helaas moet je er wel rekening mee houden dat de auto niet echt met je gaat babbelen. Maar je kunt altijd nog je smartphone met Google Assistant of Siri meenemen en doen alsof.

Reageer op artikel:
Hier huur je goedkoop een elektrische fiets in Nederland
Sluiten