Hoe Amazon je in de toekomst wil herkennen door je handpalm

Tech Sam Dille 10 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Mensen die alcohol kopen, en er een tikkeltje jong uitzien, worden vaak gevraagd om hun ID te laten zien. Maar als het aan Amazon ligt, kan dit een stuk makkelijker en sneller. Het bedrijf experimenteert op dit moment met een handpalmscanner.

Coors Field, de thuisbasis van het Colorado Rockies Major League Baseball-team, gaat de handpalmscan van Amazon gebruiken om de leeftijd van klanten te verifiëren. Klanten kunnen hun ID en een selfie uploaden en vervolgens een biertje kopen in het stadion zonder hun ID te laten zien. Ze hoeven alleen even hun hand te scannen.

De innovatieve handpalmscanner van Amazon

De Amazon One Handpalmscan is een handige manier om de rijen in grote winkels of tijdens drukke evenementen wat minder groot te maken. De technologie wordt al gebruikt in sommige Amerikaanse retailers, zoals Panera. Bij de Amerikaanse bakkerij hoef je niet meer je klantenkaart te laten zien, maar wordt je handpalm gescand.

John McKay, de grote man achter de horeca bij de Colorado Rockies, zegt dat de nieuwe functie erg populair is onder de bezoekers. “We zijn het eerste sportstadion dat de handpalmherkenning van Amazon gebruikt. We merken dat Amazon One-gebruikers de technologie waarderen, omdat ze kortere wachttijden hebben en sneller hun bier kunnen halen.”

Wordt een biertje halen nu makkelijker of juist moeilijker?

De handpalmscanner van Amazon maakt het dus een stuk makkelijker om een biertje te halen. Als je ouder bent dan achttien tenminste.

Voor minderjarigen wordt het juist nóg moeilijker. Of de technologie gaat aanslaan en we het ook in Nederland gaan gebruiken zal de tijd leren.

Amazon One Panera
De handpalmscanner in Panera (Afbeelding: Business Wire)

Amazon is trouwens niet het enige bedrijf dat de Amerikaanse horeca een handje helpt. Fastfoodketen Wendy’s krijgt hulp van Google om de drive-thru voorgoed te veranderen. De twee bedrijven gaan dat doen met behulp van AI. We schreven erover in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen