iCloud niet alleen voor iPhone: zo gebruik je de dienst op Android

Smartphones Sabine Schults 11 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Veel diensten van Apple hebben geen app voor Android. Bij iCloud is dat niet anders. Als jij je belangrijke bestanden en foto’s bewaart via de clouddienst van Apple is het gelukkig alsnog mogelijk om deze in te zien op een Android-smartphone (of -tablet).

Het gebruiken van iCloud op een Android-smartphone is misschien niet net zo gestroomlijnd als vanaf een iPhone, iPad of Mac. Toch zijn de belangrijkste features voor een groot deel gewoon aanwezig. We leggen je uit hoe je de clouddienst van Apple gebruikt op je Android-apparaat.

Zo gebruik je iCloud op je Android-telefoon

Je kunt iCloud makkelijk gebruiken op je Android-smartphone door de website ervan te openen in je browser. Hiervoor kun je natuurlijk Google Chrome, Firefox of een andere browser gebruiken. Uiteraard dien je eerst in te loggen met je Apple ID en bijbehorende wachtwoord om verder te gaan.

Vervolgens word je gevraagd om een zescijferige code als tweestapsverificatiemethode. Die code ontvang je op je Apple-apparaat, zoals je iPhone, iPad of MacBook. Als je aangeeft dat je het Android-apparaat vertrouwt, dan hoef je de volgende keer niet opnieuw deze verificatiecode in te voeren. Scheelt weer!

Deze iCloud-functies zijn beschikbaar op Android

De diensten van Apple werken doorgaans het beste op Apple-apparaten. Het is mogelijk om toegang te krijgen tot een hoop bestanden via iCloud op een Android-toestel, maar niet alles. Gelukkig breidt Apple de compatibiliteit steeds verder uit.

Je kunt op Android aan de slag met bestanden uit Foto’s, iCloud Drive, Notities, Mail, Agenda, Contacten, Herinneringen, Zoek Mijn en het officepakket Pages, Numbers en Keynote. De belangrijkste features zijn dus aanwezig op je telefoon.

Als je een betaald abonnement hebt op iCloud+, krijg je op Android toegang tot nog wat extra functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om een aangepast e-maildomein aan te maken en je e-mailadres te verbergen.

Apple presenteerde deze nieuwe producten tijdens Keynote WWDC23

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen