Zo werken Apple AirPods op een Android-toestel

Audio Sam Dille 9 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Er zijn veel geweldige draadloze oordopjes op de markt. Apple AirPods zijn verreweg de beste keuze voor iPhone-gebruikers. Maar kun je ze eigenlijk ook op een Android gebruiken? Wij zochten het voor je uit.

Voor Android-gebruikers zijn er genoeg alternatieven. Denk aan de Google Pixel Buds Pro en de Sony WF-1000XM4. Maar Apple AirPods bieden net dat extra stukje luxe. De batterijduur is indrukwekkend en de slimme oortjes bieden tal van unieke features. Geen wonder dus dat Android-gebruikers hier ook van willen genieten.

Kun je Apple AirPods gebruiken op een Android-apparaat?

Ja en nee. Apple AirPods en AirPods Pro zijn Bluetooth-oordopjes, dus je kunt ze koppelen met elke Android-telefoon of elk Bluetooth-apparaat. Maar omdat ze officieel geen Android ondersteunen, zijn sommige functies niet beschikbaar. Bijvoorbeeld het controleren van de batterijstatus en het gebruik van Siri. Daardoor is de gebruikerservaring niet precies hetzelfde als op een iPhone.

Niet alle modellen zijn te koppelen met een Android. Daarom hebben we voor je een lijstje gemaakt met alle Apple AirPods die wel verbonden kunnen worden. Zo weet je precies welke je moet aanschaffen:

  • AirPods 1
  • AirPods 2
  • AirPods 3
  • AirPods Pro
  • AirPods Pro (2e generatie)
  • AirPods Max

Zo verbind je de Bluetooth-oortjes

Het verbinden van je Apple AirPods aan een Android-toestel is makkelijker dan je denkt. Binnen een paar stappen heb je het al voor elkaar. Open eerst de instellingen van je smartphone en navigeer naar de Bluetooth-instellingen. Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld en dat je apparaat zichtbaar is voor de oortjes.

Apple Airpods Pro
De Apple Airpods Pro (Afbeelding: Apple)

Open nu de oplaadcase van je Apple AirPods en druk op de witte knop aan de achterkant van de case. Als je de AirPods Max koppelt, houd dan de knop voor ruisregeling vijf seconden ingedrukt. Dit zet de oortjes in de koppelingsmodus. Je AirPods worden nu weergegeven tussen de beschikbare apparaten van het Bluetooth-menu van je Android-telefoon. Tik op de goede naam en bevestig het koppelingsproces. Veel luisterplezier!

10 epische nieuwe functies voor je iPhone, AirPods en meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen