Het nieuwe hoofdkantoor van Amazon ziet eruit als een drol met bomen

Tech Mark Hofman 3 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Amazon heeft vandaag de plannen naar buiten gebracht voor zijn nieuwe hoofdkantoor in Arlington (Verenigde Staten). Het bedrijf toonde meer dan één gebouw, maar het is één gebouw dat de show weet te stelen.

Het gaat om het Helix gebouw dat volledig van glas is gemaakt. Erg indrukwekkend misschien, maar als we heel eerlijk zijn ziet hij eruit als een grote glazen drol met bomen. We kunnen er helaas ook niets anders van maken…

De grote drol met bomen

Het zal ons niets verbazen als mensen het straks hebben over de grote drol met bomen, wanneer ze naar het Helix-gebouw van Amazon refereren. Het gaat namelijk om een grote glazen toren die als het ware om zichzelf gewikkeld is. Naast de referentie naar een drol, kunnen we het gebouw ook goed vergelijken met een flinke toef slagroom of een softijsje. Amazon heeft het gebouw overigens niet alleen van buiten, maar ook van binnen een opvallend ontwerp gegeven. Er zijn volgens het bedrijf verschillende werkomgevingen waar medewerkers gebruik van kunnen maken.

Het is de bedoeling dat het gebouw zo’n 106 meter hoog wordt en dat mensen hem in de weekenden kunnen bezoeken. Dus als jij ooit eens interesse hebt in een bezoekje aan dat bijzondere gebouw van Amazon, dan is dat dus mogelijk!

Amazon hoofkantoor
Het opvallend Helix-gebouw (Afbeelding: Amazon)

Amazon CEO Jeff Bezos stapt op

Naast de bekendmaking van het Helix-gebouw had Amazon nog meer te melden vandaag. Zo werd bekend dat oprichter en CEO Jeff Bezos een stap terug doet. De ondernemer zal vanaf het derde kwartaal van 2021 niet meer aan het roer van het bedrijf staan. Volgens Bezos zelf heeft hij te weinig tijd voor andere projecten waar hij uiterst gepassioneerd over is.

Benieuwd naar de exacte woorden van Jeff Bezos of weten wie zijn opvolger wordt? Lees dan zeker even dit artikel dat we eerder vandaag publiceerden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen