Een half jaar los in NBA 2K21 MyTeam: dit is wat het leuk maakt

Games Jelle van Es 4 feb 2021
Leestijd: 5 minuten

Op 4 september van vorig jaar verscheen NBA 2K21. Hoewel dit nieuwste deel in de serie enigszins op veilig speelde zonder grote vernieuwingen, is het toch een game die ik heel erg veel speel. De MyCareer-modus is daarbij tof, maar uiteindelijk heb ik de meeste tijd in de MyTeam-modus gestoken. Ik speel de game eigenlijk elke dag wel en om al die uren enigszins voor mezelf goed te praten, vond ik het een goed moment om even terug te blikken op wat de modus tot nu toe heeft gebracht.

De MyTeam-modus in NBA 2K21 is kort door de Ultimate Team-modus van de game. In de modus maak je je eigen team van spelers die vandaag de dag in de NBA spelen, maar ook de helden uit het verleden. En daarmee neem je het dan op tegen teams van andere spelers, maar is er ook genoeg te doen als je gewoon tegen de computer wil spelen. Dit zijn de punten die de game wat mij betreft het beste samenvatten.

Het verzamelen van kaarten is vermakelijk

De belangrijkste reden voor mij om de MyTeam-modus in NBA 2K21 te spelen, is de mogelijkheid om telkens weer nieuwe spelers te ontdekken. In Nederland kun je die voornamelijk ontdekken door digitale pakjes met kaarten te openen. Vanwege diverse regels heeft de uitgever besloten om ons geen toegang te geven tot de Auction House en daar kaarten los te kopen. Door dit gegeven heb je wel een beetje geluk nodig wanneer je een bepaalde speler wilt scoren. Gelukkig zijn er ook nog andere mogelijkheden om spelers te scoren.

NBA 2K21
Altijd nieuwe kaarten om te scoren (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Denk daarbij aan rewards die je krijgt door te levelen of beloningen waar je kans op maakt wanneer je een bepaalde online modus wint. Daarnaast kun je de sociale kanalen van de game volgen voor Locker Codes. Op die manier kun je inmiddels al een behoorlijk goed team samen te stellen.

NBA 2K21
Een team met spelers die je gratis hebt gekregen (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Genoeg te doen

Naast het uitbouwen en verbeteren van je team is er ook genoeg te doen. Centraal hierin staat het verzamelen van XP en daarmee levelen. Op die manier scoor je bepaalde bonussen. XP verdien je door challenges te voltooien of met spelers die je vrijspeelt bepaalde doelen te bereiken. Denk daarbij aan het scoren van een X-aantal punten over verschillende wedstrijden of het maken van een tweetal Steals in een wedstrijd. Voltooi je challenges binnen groep? Dan kun je op die manier weer nieuwe spelers verdienen en daarmee je team verbeteren. Ook heb je meer dan 120 wedstrijden die je offline tegen verschillende teams kan doen in de Domination modus, zijn er mogelijkheden om een team van drie spelers op te stellen in een potje Triple Threat en is er elk weekend de zogenaamde Limited-modus. Daarmee moet je een team samenstellen met bepaalde beperkingen. Afgelopen weekend kon je daarbij enkel spelers opstellen die over een bepaalde snelheid beschikten. Op die manier kom ik elke dag terug om weer iets nieuws te voltooien.

Veel wedstrijden in de Domination (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Seizoenen werkt goed

Een belangrijk verschil van NBA 2K21 ten opzichte van het vorige deel, is dat er nu in seizoen gewerkt wordt. In elk seizoen probeer je zoveel mogelijk XP te scoren en daarmee te levelen. Uiteindelijk wil je tot level 40 komen om op die manier de speler van dat seizoen vrij te spelen. En die speler is vaak behoorlijk krachtig, waardoor je hem goed kunt gebruiken in je line-up. Bovendien heb je dan met het nieuwe seizoen gelijk weer nieuwe dingen om je op te verheugen en is er een soort van nieuw begin, waardoor alles weer fris en fruitig aanvoelt.

Op naar level 40 (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Zowel online als offline leuk

De vorige games in de NBA 2K-serie heb ik in de MyTeam-modus vooral offline gespeeld. Dit omdat ik enerzijds bang was volledig afgemaakt te worden en anderzijds omdat er offline genoeg te doen was. Als je geen competitie van goede spelers online wilt, dan blijft offline voldoende te bieden. Toch heb ik gemerkt dat de combinatie tussen beiden behoorlijk goed loopt. Offline is gewoon lekker als je wat opdrachten wilt vervullen of een tijdelijke challenge op basis van de prestaties van NBA-spelers in het echt wilt voltooien. En in de online modi heb ik gemerkt dat mijn vaardigheden niet eens zo slecht zijn. Ik denk dat ik zo’n 70 procent van mijn potjes win en daarmee vind ik het best wel toegankelijk.

Offline Challenges (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Je mist echt heel erg de toegang tot de Auction House

Toch is er wel echt één groot probleem met de MyTeam-modus in NBA 2K21 voor ons. Je mist in Nederland gewoon toegang tot de Auction House. Veel challenges zijn daardoor behoorlijk lastig om te spelen, omdat je niet een kaart makkelijk kunt kopen. Je krijgt daar bij aankoop van de game wel een kleine tegemoetkoming in in de vorm van extra VC om pakjes te kopen. Maar dat is niks in vergelijking met wat ik anders had kunnen doen als ik wel de Auction House had. Zo is het nu funest wanneer je een paar pakjes achter elkaar opent en daarbij dan twee keer dezelfde goede speler pakt. Normaal gesproken had je die dan kunnen kopen en met die in-game currency nieuwe spelers kunnen kopen. Nu zit je met een kaart die je voor een paar stuivers maar automatisch moet verkopen en dat is vervelend. Daardoor heb je als Nederlander ook in de online competitie een achterstand en dat voelt gewoon oneerlijk. Ik snap waarom het gedaan is, maar het knaagt wel.

Dit blijft funest (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

NBA 2K21 is nu voor drie tientjes te koop. Wil je weten wat ik rond de release van de game schreef over de game? Lees dan hier mijn review.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen