Amazon voegt grote Netflix-naam toe aan Lord of the Rings-serie

Films & Series Thomas Aalderink 14 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Als ze bij Amazon ergens geen gebrek aan hebben, dan is het wel aan ambitie. Vooral als het om hun Lord of the Rings-serie gaat, is alleen het allerbeste goed genoeg. Ze hebben er dan ook geen problemen mee om grote namen weg te plukken bij concurrent Netflix. Zo haalt Amazon Prime nu Charlotte Brändström binnen.

De naam van deze Zweeds-Franse regisseur doet misschien niet direct een belletje bij je rinkelen, maar je bent ongetwijfeld bekend met haar werk. Op het palmares van Charlotte Brändström vinden we onder anderen The Witcher en Jupiter’s Legacy. Naast deze Netflix Originals werkte ze ook aan Outlander en de Amazon Prime Original The Man in the High Castle.

Netflix regisseur komt naar Amazon

Naast deze populaire series vinden we ook nog meer dan dertig speelfilms en miniseries op haar CV. In 2004 was ze zelfs genomineerd voor een Emmy Award, maar haar film Julie, chevalier de Maupin viel net buiten de prijzen. Desalniettemin, mag duidelijk zijn dat deze vrouw enorm veel ervaring heeft en uitermate geschikt lijkt om de Lord of the Rings-serie naar een nog hoger niveau te tillen.

Daar gaat ze op korte termijn aan beginnen. Volgens Amazon vliegt Charlotte Brändström zeer binnenkort naar Nieuw-Zeeland. Net als de film-trilogie wordt ook de Lord of the Rings-serie opgenomen in dit prachtige land. Charlotte Brändström zal daar aansluiten bij de Spaanse filmmaker J.A. Bayona en de Britse Chinese regisseur Wayne Che Yip.

De hyper-ambitieuze Lord of the Rings-serie

Behalve dat de serie zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkien’s The Hobbit en The Lord of the Rings afspeelt, weten we vrij weinig over het verhaal. Wat we wel weten, is dat het waarschijnlijk de duurste serie ooit gaat worden. Amazon heeft al 250 miljoen dollar uitgegeven aan de rechten en vermoedelijk kost een seizoen minimaal 100 miljoen dollar om te maken. Het plan is om minimaal vijf seizoen uit te brengen, dus reken maar uit.

Wil je meer weten over de Lord of the Rings-serie zoals het plot, de acteurs en de releasedatum? Ga dan naar ons overzichtsartikel waarin alles wat we al wel weten op een rij staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen