Jelle van Es
Jelle van Es Games 14 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Sony komt met berg exclusieve PlayStation 5-games

Als we kijken naar wat de PlayStation 5 op dit moment te bieden heeft, dan zijn het voornamelijk de voordelen die de spelcomputer biedt dan dat er veel must-have games voor zijn. Maar daar gaat langzaam maar zeker verandering in komen.

Op dit moment heb je met Returnal en Demon Souls eigenlijk twee games die je niet op een ander platform kan spelen dan de PlayStation 5 en van een zeer hoog niveau zijn. Andere titels zijn vaak nog goed te spelen op de PlayStation 4, zoals bijvoorbeeld Resident Evil Village. Volgens de baas van PlayStation zijn er echt veel grote games voor de nieuwe spelcomputer in de maak.

Veel games voor de PlayStation 5 in de maak

In een interview met Wired heeft de baas van de PlayStation Studios, Herman Hulst, laten weten dat er momenteel gewerkt wordt aan zo’n 25 games voor de PlayStation 5. En dat is goed nieuws, zeker als je kijkt wat er momenteel op de Xbox speelt. Voor die spelcomputer zijn voor de toekomst al heel wat grote games onthuld, maar die zijn nog ver van ons verwijderd. Denk daarbij aan een nieuwe game in de Fable-reeks of de nieuwe grote RPG van Obisidian Entertainment. Op het gebied van de PS5 weten we dat er gewerkt wordt aan games als Horizon Forbidden West, Ratchet and Clank: Rift Apart, God of War: Ragnarok en Gran Turismo 7, maar buiten die titels is er dus nog veel onaangekondigd.

PlayStation 5
Met standaard (Afbeelding: Sony)

En het zijn niet alleen maar games die vanuit Sony zelf worden uitgebracht. Zo verscheen onlangs dus Returnal, een game van Housemarque. Hoewel de game onder het PlayStation Studios-label werd uitgebracht, is de studio zelfstandig. Dat zal dus ook voor heel wat andere studios gelden. Maar alsnog, wanneer een game onder dit label op de PlayStation 5 wordt uitgebracht, dan is het min of meer een exclusieve game. Enkel bij MLB The Show 21 zat het anders, maar dat kwam door een aparte overeenkomst met de MLB zelf.

Eerst Ratchet and Clank

Van alle games die in ontwikkeling zijn, krijgen we eerst Ratchet and Clank: Rift Apart. Die game verschijnt volgende maand exclusief op de PlayStation 5 en is volgens de ontwikkelaar nu helemaal af. Dat betekent dat we daar geen vertraging meer van hoeven te verwachten. Wil je meer lezen over de PS5? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Returnal: Playstation 5 is een absolute topgame rijker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!