Amazon steekt de draak met Netflix na rigoureuze stap

Films & Series Jeroen Kraak 26 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

We hebben het helaas allemaal meegekregen. Netflix laat je extra betalen als je jouw abonnement deelt met iemand anders die niet bij jouw huishouden hoort. Amazon geeft daar nu eigen draai aan.

Veel mensen delen hun Netflix-account met anderen. Dat is logisch, want als je de kosten met meerdere mensen deelt is dat voor iedereen voordeliger. Voor Netflix is het niet zo fijn, want daardoor verdient het bedrijf minder. Amazon zit met popcorn op de bank te kijken naar de gevolgen voor de rode N.

Netflix laat je niet meer je wachtwoord delen

Als je met meerdere mensen een Netflix-account deelt, krijg je binnenkort een e-mail met twee keuzes. Of je exporteert een account waarvoor je vervolgens een abonnement afsluit, of je kiest ervoor om door te gaan met het delen van een account. Je betaalt hiervoor dan 4 euro per maand extra.

Amazon lijkt het allemaal vermakelijk te vinden en duikt er meteen op af. Via Twitter steekt het meteen de draak met Netflix. Op een afbeelding met allemaal verschillende accounts met daarbij de tekst: “Who’s watching? Everyone who has our password.”

Amazon haalt daarmee een tweet aan van Netflix uit 2017. Die luidt als volgt: “Love is sharing a password.”

Amazon lijkt daar voorlopig niet in mee te gaan

Het lijkt er dus op dat Amazon (voorlopig) niet van plan is om geld te vragen als jij jouw wachtwoord deelt met andere mensen voor Prime. Niet dat een Amazon-account zo ontzettend duur is (2,99 euro per maand), maar het is stiekem toch wel fijn om te zien dat de andere bedrijven niet meteen meegaan.

De volgers van Amazon zijn maar al te blij met de actie. “Amazon deelt een klap uit aan Netflix.” Al zijn er ook mensen die op hun hoede zijn. “Dit is nu grappig, totdat Amazon binnen vijf jaar hetzelfde doet.” Ook daar heeft Amazon een passend antwoord op: “Giechelen en twitteren in de hoop dat we niet hetzelfde doen.”

5 manieren om jouw ideale Netflix-serie te vinden op iPhone en Android

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen