Amazon wil outlet openen om onverkochte elektronica te verkopen

Apps Jeroen Kraak 2 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Voor kledingmerken zijn outlets al jarenlang een begrip. Amazon wil het concept nieuw leven inblazen met elektronische apparaten.

Amazon is een van de grootste webwinkels in de wereld. Bij de online winkel kun je bijna alles kopen. Van pakken wasmiddel tot de laatste games en computers, het bedrijf heeft het allemaal. Doordat het veel spullen blijft er ook regelmatig wat over. Om dit toch kwijt te raken wil de webwinkel nu outlet stores oprichten.

Outlet stores voor Amazon

Amazon onderzoekt de mogelijkheden wat hiervoor de beste manier is. De internetgigant denkt volgens Bloomberg zowel aan pop-up stores als permanente locaties in winkelcentra en op parkeerplaatsen. De apparaten die het wil voorkopen moeten wat kleiner zijn, zodat ze niet te veel ruimte innemen. Het gaat hierbij om elektronica, speelgoed en keukenproducten. In kleding ziet Amazon het niet zitten.

In een rapport uit 2019 kwam naar buiten dat Amazon nu nog producten vernietigd die het niet kan verkopen. Later beloofde de winkel deze spullen te doneren. Zo kon het ruimte in haar magazijnen vrijmaken en er toch iets goeds mee doen.

Niet iets nieuws

Dat Amazon kijkt naar fysieke winkels is niet nieuw. Het bedrijf heeft in de Verenigde Staten al 500 food-locaties, 96 Amazon Fresh-winkels en daarnaast heeft het ook Amazon Go en andere permanente winkels en pop-up stores. Outlets zijn dus niet een raar idee voor het bedrijf.

De grote vraag is natuurlijk of die outlets ook naar Nederland komen. Daar lijkt het in eerste instantie niet op. Amazon werkt voor de Nederlandse markt vooral uit Frankrijk en Duitsland en heeft hier geen eigen magazijn. Het bouwt nu wel aan een speciaal delivery station nabij Schiphol. Dat moet deze zomer gereed zijn. Het bedrijf koos voor dat gebied omdat het rond dat gebied de meeste bestellingen krijgt.

Of er in de toekomst nog een magazijn of andere delivery stations in Nederland komen, is nog onbekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen