5 redenen waarom een Amazon Prime-abonnement de moeite waard is

Apps Sam Dille 25 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu Amazon ook echt in Nederland actief is, is het nog interessanter geworden om een abonnement te nemen op Amazon Prime. Maar wat heb je er precies aan?

De lijst met pluspunten is aanzienlijk gegroeid sinds de lancering van Amazon Prime. Een opfrissertje is dus wel op z’n plaats.

Vijf redenen waarom je nu een Amazon Prime-abonnement wil hebben

Daarom hebben we de lekkerste voordelen van Amazon Prime voor je op een rijtje gezet. Sommige hiervan ken je vast al, maar een paar zijn waarschijnlijk nieuw voor je.

1. Gratis versnelde verzending

Deze functie was enige tijd geleden nog de belangrijkste reden om een Prime-abonnement te nemen. Sinds die tijd is de regeling meerdere malen aangepast. Tegenwoordig krijg je gratis levering binnen twee dagen op bijna alle items, plus gratis levering binnen één dag op meer dan 10 miljoen items. En dat alles zonder minimale aankoop. Op sommige plekken is zelfs gratis levering op dezelfde dag mogelijk voor meer dan 3 miljoen artikelen(!)

2. Prime Video

Bij een Prime lidmaatschap, krijg je ook toegang tot Prime Video. Met de service kun je duizenden films en tv-programma’s gratis streamen, inclusief originals geproduceerd door Amazon. Een paar van die titels moet je zeker even checken. Net als Netflix en andere streamingdiensten verandert de catalogus snel. Dus kijk snel je favoriete titels, zolang het nog kan.

Video's downloaden Amazon Prime
Prime Video (Afbeelding: Amazon)

3. Foto’s voor Amazon Prime

Dankzij de opslagservice van Amazon Prime heb je niet langer meer een Apple- of Google-abonnement nodig om snel foto’s op te slaan. Prime-leden krijgen onbeperkte opslag in volledige resolutie en tot 5 GB ruimte voor video. Daarbij krijg je de mogelijkheid om de bestanden op alle apparaten te bekijken. Je kunt ook eenvoudig bestanden delen, net als bij concurrerende diensten.

4. Optimaal genieten van Twitch

Na Amazons overname van Twitch geniet je als Prime-lid van heerlijke voordelen op het platform. Als je jouw Prime-account koppelt, kun je maandelijks gratis games en in-game content krijgen en één gratis Twitch-kanaalabonnement gebruiken op je favoriete streamer. Ook ontvang je extra speciale promoties op pre-order videogames.

Xbox One Twitch
Twitch op de Xbox One (Bron: Twitch)

5. Amazon Music Prime

Heb je geen interesse om extra te betalen voor het streamen van muziek? Niet nodig. Prime-abonnees krijgen toegang tot een paar miljoen nummers, plus miljoenen podcastafleveringen. We moeten er wel bij zeggen dat je voor volledige toegang een Amazon Music Unlimited-abonnement moet aanschaffen. Toch is het een heerlijke toevoeging aan een al geweldig abonnement.

Waarom Amazon’s bezorgdrones nog niet echt van de grond komen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen