Gek op racen? Deze 5 iOS-games zijn zonder twijfel de moeite waard!

Games Sam Dille 25 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Weet je nog dat je vroeger een heleboel munten in een gigantische arcadekast moest proppen als je de beste racespellen wilde spelen? Gelukkig is er nu iOS en heb je nu enkel een iPhone of iPad nodig.

Racegames zijn er in alle soorten en maten. Bij de één draait het om realisme en bij de andere is het pure arcade. Daarnaast kun je met verschillende voertuigen racen en zijn er zelfs racegames waarbij je niet zelf achter het stuur zit. Wat je ook zoekt, op iOS ga je het vinden.

Vijf racespellen voor iOS-gebruikers

Je houdt van het spelen van racing-games, maar je wilt geen tijd verspillen aan het doorspitten van de App Store? Lees dan verder, want je wij vertellen je alles wat je moet weten. Dit zijn je vijf beste opties voor iPhone en iPad.

1. GRID Autosport

GRID Autosport biedt zonder twijfel de beste pure race-ervaring die je gaat krijgen op iOS. De game heeft een verrassend lekkere besturing gecombineerd met verbluffende 3D-graphics. Dankzij de talloze camerahoeken houd je in elke situatie het overzicht. Het voelt net alsof je racet op een Playstation of Xbox. Om het helemaal af te maken, heb je als speler keuze uit enorm veel features. Je kunt bijvoorbeeld bedieningselementen aanpassen en je eigen moeilijkheidsgraad bepalen.

Download GRID Autosport hier

2. Reckless Racing 3 voor iOS

Racen hoeft niet beperkt te worden tot het asfalt. Reckless Racing 3 is precies wat je denkt dat het is: lekker racen buiten het asfalt. Het doel van deze iOS-game is het opbouwen van je garage door races en toernooien te winnen. Je begint met een standaard C-klasse buggy en klimt vanuit daar op. Het gaat echter niet alleen om racen. Er zijn ook Drift- en Gymkhana-evenementen om aan deel te nemen. De productie van Reckless Racing 3 is bijna perfect. Elke tik of kanteling van je smartphone voelt solide en betrouwbaar aan. De glanzende graphics en nette gebruikersinterface maken alles gemakkelijk te verwerken. Een mooie, maar vooral heerlijke game om je in te verliezen.

Download Reckless Racing 3 hier

3. Asphalt 9

Asphalt 9 is een losbandige arcaderacer die niet anders kan doen dan je laten glimlachen. De iOS-game is makkelijk om te spelen en een lust voor het oog. De harde motorgeluiden, piepende banden en snelheid geven je het gevoel dat je bij bijna elke bocht de controle te verliest. Dat maakt de game chaotisch, maar geweldig om te spelen. De besturingselementen zijn redelijk eenvoudig. Sturen en accelereren wordt namelijk uit handen genomen waardoor je, je geheel kunt focussen op de race. Sfeer is alles. Dat bewijst deze bizarre game maar weer.

Download Asphalt 9 hier

4. Motorsport Manager 3

Je racet eigenlijk niet met auto’s in Motorsport Manager 3, maar het is nog steeds een briljante titel. In de iOS-game kruip je in de huid van een teammanager. Aan jou de taak om racers te huren, banden te kiezen en te investeren in je auto. Als je racen tof vindt, maar niet altijd het stuur recht houdt, dan is dit de ideale tussenweg.

Download Motorsport Manager 3 hier

5. Data Wing

Deze iOS-game is er waarschijnlijk een die je nog nooit eerder hebt gezien. In plaats van auto’s maak je in deze ruimterace gebruik van Lunar Lander-ruimteschepen. Dankzij de verbluffende minimalistische aanpak biedt Data Wing een bijzondere game-ervaring. Heb je zin in racing-games, maar wil je iets anders? Probeer dan zeker Data Wing uit!

Download Data Wing hier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen