Amazon Prime december: veel Nederlandse series en The Grand Tour

Films & Series Jeroen Kraak 30 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is bijna december en dus is het weer tijd voor de planning van streamingdiensten. Dit kun je aankomende maand verwachten op Amazon Prime Video.

Wij bespraken eerder al wat je kunt verwachten op Netflix in december en Amazon Prime Video mag natuurlijk niet achterblijven. De goedkoopste streamingdienst komt ook de aankomende maan weer met een aantal nieuwe films en series. Wat meteen opvalt is dat je een hoop Nederlandse orginals kunt verwachten, waarmee de streamingdienst de concurrentie wil aangaan met Netflix en Videoland.

Donnie op de Monnie – 1 december

De eerste nieuwe Nederlandse Amazon Prime-original zien we al op 1 december. Rapper Donnie die in het leven duikt van de jetset lifestyle van rijke mensen. Johnny gaat op bezoek bij onder andere voetballers, rappers, modellen en ondernemers en verwondert zich over het luxeleven bij hen thuis.

Comedy Club – 3 december

En daar komt gelijk de volgende original op Amazon Prime. In deze reeks zie je zes topcabaretiers die speciaal voor de streamingdienst een special maken. Zo zien we onder andere Arjen Lubach, Ronald Goedemondt en Jandino voorbijkomen in hun meest favoriete theater.

Dutch Wheels – 7 december

Dit is een soort Pimp My Ride in Nederland. In deze serie wordt het Rotterdamse Absolute Motors gevolgd, wat het snelst groeiende auto tuning bedrijf van Nederland is. Hier zien we de meest exclusieve auto’s ter wereld getuned worden en maken we daarnaast ook kennis met hun kleurrijke klanten.

Encounter – 10 december

We zien deze maand op Amazon Prime ook weer een keiharde actiefilm. Een marinier gaat op een reddingsmissie om zijn twee jonge zoons te redden van een mysterieuze dreiging. Hun reis wordt steeds gevaarlijker en de jongens zullen hun kindertijd achter zich moeten laten.

The Expanse – 10 december

Heb je na Encouter niet genoeg actie? Dan kun je vanaf 10 december genieten van het laatste seizoen van de Amazon-original The Expanse. Het zonnestelsel is in oorlog als Marco Inaros met zijn Free Navy doorgaat met het afvuren van een verwoestende asteroïde op aarde en Mars. Ondertussen begint op een planeet hier ver vandaan een nieuwe macht te rijzen.

The Grand Tour – 17 december

Richard Hammond, James May en Jeremy Clarkson zijn terug in The Grand Tour. Dit keer zie je ze in actie in Frankrijk. Dat alleen lijkt al genoeg voor snedige opmerkingen van het drietal. Eerder spraken we May al over zijn avonturen met het tweetal in Schotland. Dat interview vind je hier!

En verder deze maand op Amazon Prime Video

  • Harlem S01 – 3/12
  • FC Bayern Story S01 – 8/12
  • The Ferragnez – 9/12
  • Tampa Baes – 10/12
  • Over Grenzen – 16/12
  • With Love – 17/12
  • Being The Ricardos – 21/12

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen