Amazon Prime Video volgt Disney+ en Netflix en dat is slecht nieuws

Apps Jeroen Kraak 27 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoewel Nederland nog wordt ontzien door Netflix en Disney+, tonen de streamingdiensten in verschillende landen al advertenties. Amazon Prime Video gaat dat nu ook doen, maar in Nederland ontspringen we voorlopig (weer) de dans.

Disney+ en Netflix hebben speciale abonnementen met advertenties. Hierdoor betaal je minder voor de streamingdienst, maar krijg je wel regelmatig reclames te zien. Irritant als je het mij vraagt, want het is een van de redenen om juist een abonnement te nemen. Amazon wil dat nu ook doen, maar op een net wat andere en nare manier.

Vanaf 29 januari zijn er advertenties te zien op Amazon Prime Video in de Verenigde Staten. Dat geldt voor iedereen met een abonnement. Als gebruikers die niet willen zien, zullen ze 2,99 dollar per maand extra moeten betalen. Het is dus eigenlijk een prijsverhoging, omdat je niet minder gaat betalen als je voor advertenties kiest. Die prijs blijft hetzelfde.

In deze landen krijg je advertenties te zien bij Amazon Prime Video

Amazon kondigde eerder de prijsverhoging al aan, maar zei toen er in het afgelopen najaar mee te starten. Mensen die dus hoopten dat het bedrijf het zou zijn vergeten, hebben dus pech. In een nieuwe blogpost laat het bedrijf weten dat als eerste de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Canada aan de beurt komen. Later dit jaar zijn ook gebruikers in Frankrijk, Italië, Spanje, Mexico en Australië de klos.

Nederland wordt gelukkig nog niet genoemd en dat lijkt een reden te hebben. In ons land betalen we minder voor Amazon Prime Video dan in de bovenstaande landen. Dat komt omdat het bedrijf hier nog aan zijn naamsbekendheid werkt, aangezien het hier nog niet zo lang actief is. Het wil dus graag dat mensen naar Prime overstappen, aangezien dit ook voordelen geeft voor online bestellingen.

Amazon Prime Video heeft volgend jaar dé serie voor Fallout-fans
De nieuwe Fallout-serie zie je binnenkort op Prime Video. (Afbeelding: Bethesda)

Wanneer komen zulke abonnementen bij Netflix, Disney+ en de rest in Nederland?

Overigens heeft Amazon pas al een prijsverhoging in Nederland doorgevoerd. In plaats van 2,99 euro per maand betaal je nu 4,99 euro per maand voor Amazon Prime Video.

In Nederland is er nu nog slechts een streamingdienst waarbij je reclames ziet: Videoland. Dit is overigens alleen als je voor het goedkopere abonnement kiest. Wanneer Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video zullen volgen, is dus nog afwachten, maar waarschijnlijk ontkomen ook wij hier niet aan.

Deze populaire Netflix-series krijgen een spin-off

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen