Amazon investeert in duistere versie Spider-Man (en we worden gek!)

Pop-Culture Dennis Mons 10 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

De droom voor menig Spidey-fan komt hoogstwaarschijnlijk uit: er komt dankzij Amazon een live-action serie van Spider-Man Noir, een obscure, maar heerlijk bizarre versie van de webslingeraar, meldt Variety. WANT-redacteur Dennis Mons kan niet wachten.

Al vanaf kinds af aan ben ik extreem fan van Spider-Man. Ooit ben ik begonnen met het lezen van De Wonderbaarlijke Spinneman, en vervolgens doorgegaan met (de Nederlandstalige) Spider-Man uitgegeven door Junior Press. Door de jaren heen kwamen er steeds meer interessante versies van Spidey voorbij en Noir is er één van. En hij is awesome.

Amazon heeft goud in handen met Spider-Man Noir

Als de werkelijk briljante animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse (wellicht mijn favoriete Spider-Man-film tot nu toe) iets heeft bewezen, is dat de wereld toch echt wel zit te wachten op obscure versies van superhelden. En al helemaal als het om een van Marvels grootste iconen gaat met varianten als Spider-Man 2099, Spider-Ham en Spider-Woman.

Een van die curieuze versies in de film is dus ook Noir, een oudere detectiveachtige, chagrijnige superheld. Het personage komt uit de gelijknamige comic-serie die zich afspeelt in een grimmig New York in 1933. Hier pakt hij de onderwereld aan tijdens de Grote Depressie.

Het valt te hopen dat Spider-Man Noir daadwerkelijk een noir-stijl krijgt. Dan wordt het doorspekt met broeierige voice-overs, zwartwitbeelden, langzame jazz-loopjes en natuurlijk veel regen. Héél véél regen. Met andere woorden: een Spidey-serie in de stijl van Sin City. Oh yes please!

De man, de mythe, de legende

Er zijn veel vragen over deze serie, maar één vraag staat als een paal boven water. Keert de legende Nicolas Cage weer terug als Spider-Man Noir? Hij deed de voice-over voor het personage met verve in Into the Spider-Verse. Maar toegegeven; Cage is niet de jongste meer (maar weet nog te knallen als een malle).

spider-man, spider-man noir, marvel, amazon
Onze held in een versie als anti-held. (Afbeelding: Marvel)

Wel weten we dat Amazon heeft aangeklopt bij een aantal zeer bedreven film- en televisiemakers. Zo gaat Oren Uziel wellicht het script schrijven (deed hij ook voor The Lost City, The Cloverfield Paradox en Escape Room: Tournament of Champions). Daarnaast zijn ook Phil Lord, Christopher Miller en Amy Pascal benaderd als executive producers die werkten aan Into the Spider-Verse.

Met andere woorden: dat kán toch niet fout gaan? Wanneer dit project in productie gaat (als het al in productie gaat) is nog niet bekend, maar potdorie, wat een fijn nieuws voor Spider-Man-liefhebbers zoals ik.

Waarom we volgens Marvel helden als Spider-Man nooit zat zullen zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen