De 10 beste Android games die je op dit moment gratis kunt spelen

Games Mark Hofman 1 aug 2020
Leestijd: 7 minuten

Android smartphones zijn niet alleen in het leven geroepen om video’s mee te kijken of voor social media. Het is mogelijk om, op z’n tijd, ook lekker een spelletje of wat te spelen. Maar welke games moet je dan precies hebben?

Er zijn talloze games om uit te kiezen. De Google Play Store staat bomvol fantastische spellen waar jij je uren mee kan vermaken. In dit artikel zetten we er 10 van voor je op een rij.

De 10 beste gratis Android games van het moment

Wie zin heeft in goeie game, maar daar niet voor wil betalen, zit goed in de Google Play Store. De volgende 10, gratis, games zijn wat ons betreft het proberen waard!

#1 Boom Pilot: aan actie geen gebrek

Boom Pilot is een shooter en dat zal je geen moment vergeten. Je bent, zoals gewoonlijk, een held die in zijn eentje de hele wereld moet zien te redden. Je waant je door de luchten en probeert kogels, bommen en hele hordes robots te ontwijken. Je moet proberen zoveel mogelijk muntjes te pakken, levels te voltooien en jezelf zo goed mogelijk ontwikkelingen. Want wanneer de eindbaas om het hoekje komt kijken, moet je klaar zijn voor de strijd.

Een heerlijke shooter waarmee jij je uren weet te vermaken. Boom Pilot is hier te downloaden voor Android.

#2 Void Tyrant: Blackjack (maar dan anders)

Void Tyrant geeft je de opdracht om de gehele Galaxy op te schonen. Je bent een grote held en jij bent, zoals je inmiddels gewend bent in games, de uitgewezen persoon om deze taak te voltooien. Void Tyrant is een zogeheten Card Battler. Beter gezegd: je bent aan het strijden met kaarten, in de vorm van Blackjack. Soort van dan.

Je komt van de ene strijd terecht in de ander. Iedere battle is een 1 op 1 gevecht, waarin je kaarten om moet draaien en de score van je tegenstander moet verbeteren. Als het echt blackjack zou zijn, dan komt dit voornamelijk op geluk aan. Met Void Tyrant werkt dat net iets anders. Je bouwt namelijk zelf een dek die volzit met bepaalde skills en bepaalde wapens. Het spelen van de juiste kaart op het juiste moment, is dus mogelijk als jij je dek zo goed mogelijk bouwt.

De games speelt heerlijk en de upgrade is laagdrempelig als je gek wordt van de advertenties. Void Tyrant is hier te downloaden voor Android.

#3 Asphalt 9: Legends

Wie gek is op race-games zal waarschijnlijk iets gehoord hebben van Asphalt 9: Legends. Mocht dat niet het geval zijn, dan introduceren we je bij deze een game die jij zonder twijfel leuk gaat vinden. Het spel ziet er niet alleen heerlijk uit, maar speelt ook fantastisch. Snelheid, de juiste auto’s kiezen en de juiste upgrades toepassen zijn key in dit spel. Legends valt voornamelijk op dankzij de unieke manier waarop jij je auto kan besturen. In plaats van sturen als een mafkees, rij je op een soort rails en moet je zelf van baan wisselen. De juiste timing en het gebruik van nitro kunnen voor de overwinning zorgen. Dat klinkt misschien maf, maar geeft je serieus het echte race-gevoel.

Asphalt 9: Legends is een heerlijke game om op je Android smartphone te spelen. Hij is via deze link binnen te halen.

#4 Super Fowlst 2: topgame voor Android

In Super Fowlst 2 moet je er alles aan doen om het kwaad te verslaan. Niet als sterke menselijke held, maar als een kip. En het is fantastisch.

Je tikt links en rechts op het scherm om de kip in de lucht te laten bewegen. Uiteraard moet je uitkijken voor obstakels die je zelf uit de weg moet ruimen. Het is de bedoeling om het doel van het desbetreffende level te halen en je vervolgens als een kip zonder kop (haha) naar de uitgang te bewegen. In het level verzamel je een zooi gouden munten, waardoor je later in het spel een aantal upgrades kan kopen. Upgrades waarmee je uiteindelijk de eindbazen kan verslaan.

Super Fowlst 2: een heerlijke game voor Android die je via deze link download.

#5 Sky: Children of Light

Sky: Children of the Light is een game die ik persoonlijk ken van Apple Arcade. Ik heb met mijn mond open dit spel zitten spelen en me toch constant verbaast over hoe lekker dit spel is. Android gebruikers kunnen er inmiddels ook mee aan de slag, dus hij verdiend zeker een plekje in de lijst.

De game heeft een verhaal, maar het is belangrijk dat je weet wat je met je tijd in het spel kan doen. Je rent rond, glijdt van heuvels af en probeert uit te zoeken hoe je bepaalde obstakels kan omzeilen. Het doel is gewoon om op je eindbestemming aan te komen en hoe je dat doet, dat is aan jou. Alhoewel, je speelt het spel met verschillende mensen tegelijkertijd. Om je einddoel te halen moet er zo nu en dan ook goed samengewerkt worden, dus eigenlijk is het helemaal niet zo makkelijk als het lijkt.

Sky: Children of the Light is een heerlijke game en is nu te downloaden voor Android.

#6 Hearthstone: net zo lekker op Android

Er zijn veel cardgames die ik in de laatste jaren heb gespeeld, maar geen een wist mijn hart zo te veroveren als Hearthstone. Of het nu gaat om de gameplay zelf, het bouwen van een eigen deck of de hele sfeer die er hangt: het is een heerlijke ervaring.

Hearthstone is een spel van Blizzard en is een zogeheten head-to-head game. Je speelt als een Mage, Hunter, Warrior of een ander type personage en moet de punten van de tegenstander op 0 zien te krijgen. Dit krijg je voor elkaar door een zo sterk en goed mogelijk deck te bouwen. Dat doe je door verhaallijnen te volgen, speciale evenementen te spelen of simpelweg door ranked potjes te knallen. Uren plezier, geen advertenties en ook zonder geld te investeren blijft het leuk.

Hearthstone is via deze link te downloaden voor Android.

#7 Pocket Run Pool: het bekende spelletje in een nieuw jasje

Pool is een heerlijke spelletje om op zijn tijd te spelen. Niet alleen in de kroeg, maar ook zeker op je Android smartphone. Of je nu in de auto zit of de trein: een potje pool mag er zijn. Maar als je het dan doet, doe het dan ook gelijk goed. Speel Pocket Run Pool.

Deze game steekt pool namelijk in een compleet nieuw jasje. Het hele element van simpel een bal in een hole schieten is een beetje verdwenen. Je speelt niet tegen een tegenstander of een makkelijke AI, maar moet simpelweg een highscore zien te verbeteren. Drie keer missen en het spel zit erop, dus zorg ervoor dat je de juiste keuzes maakt en zo goed mogelijk presteert.

Pocket Run Pool steekt het bekende spelletje lekker in een nieuw jasje. Downloaden voor Android? Dat kan via deze link!

#8 Race the Sun: eindeloos genieten op Android

Race the Sun is een heerlijke game waarin je piloot bent van je eigen solar-gedreven voertuig. Het is de bedoeling dat je zo ver mogelijk komt op de baan. Dat kan je doen door middel van het verzamelen van power-ups of door simpelweg niet kapot te gaan. Het is eigenlijk best simpel.

Het is een heerlijke endless runer die je via deze link binnenhaalt voor je Android smartphone. What else is there to say?

#9 Williams Pinball: los met de flipperkast

Een potje Pinball is altijd goed. Gewoon even lekker de oude flipperkast onder het stof vandaag halen en aan de slag gaan als een malle. En als je die kast niet hebt, dan zorg je lekker dat je er eentje op je Android smartphone hebt staan.

Williams Pinball is wat dat betreft een goede keuze. Het voorziet je namelijk van een van de beste flipperkasten uit de geschiedenis. Het is een heerlijke spelletje waarmee je gewoon even lekker de tijd kan vergeten. De game heet veel potentie, maar wanneer je met meer flipperkasten aan de slag wil gaan moet er wel betaald worden. Maar ook al speel je Williams Pinball zonder ook maar een euro uit te geven, dan nog heb jij het naar je zin.

Download de game hier voor Android.

#10 Tetris: klassieker op Android

Tja, Tetris. Het blijft een heerlijke game. Zeker nu je hem voor Android kan downloaden, waardoor je hem overal waar je bent kunt spelen.

Er valt weinig te zeggen over deze versie van Tetris. Het enige wat ik kwijt kan is dat het lekker snel wegspeelt en dat het er prachtig uitziet. Niets meer, niets minder. Gewoon lekker ouderwets Tetris knallen.

Download de game hier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen