Elektrische fiets: 5 modellen met een 60nm motor (of hoger)

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 31 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Een elektrische fiets is een fijne hulp tijdens het afleggen van grote, maar ook van kleine afstanden. Hoe gemakkelijk een elektrische fiets jou van A naar B helpt over heuvels, in tegenwind en andere zwaardere situaties is afhankelijk van hoe krachtige de motor is.

De kracht van motoren wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm). Dit is anders dan het vermogen van een e-bike, dat wordt uitgedrukt in Watt. Een motor met voldoende kracht helpt je vooruit zelfs als je in een zware versnelling bergopwaarts fietst. Hieronder staan vijf elektrische fietsen met krachtige motoren voor je op een rijtje, van 60nm of hoger.

Yamaha Wabash e-bike: 70nm

De meeste elektrische fietsen met een motor waarvan de nm 60 is of hoger zijn bedoeld om lange aftanden mee af te leggen en/of door de heuvels en bergen mee te fietsen. Een elektrische stadsfiets heeft deze extra kracht niet echt nodig. Een nieuwe elektrische fiets met een krachtige motor is deze sportieve elektrische fiets van Yamaha. De Wabash is een elektrische racefiets die is gemaakt om lange aftanden mee af te leggen. Deze racefiets rijdt dankzij de brede banden ook goed op de minder gebaande paden. De e-bike heeft een 250 Watt of 500 Watt motor en is goed voor 70 Nm.

Elektrische fiets Mountainbike Yamaha
Yamaha Wabash (Afbeelding: Yamaha bicycles)

Elektrische fiets van Riese & Müller:

Riese & Müller gebruikt voor al hun elektrische fietsen en e=cargo-bikes een nieuwe Bosch Performance Line motor. In sommige gevallen is dit de Bosch Performance Line CX motor. Deze krachtige motoren zijn begin dit jaar nieuw uitgebracht en hebben naast een groot vermogen ook veel kracht. Zo heeft een Bosch Performance Line CX motor (tweede generatie) van 250 Watt tot 75 Nm. Deze motor is bijvoorbeeld in de Charger3 van Riesse & Müller verwerkt. Dit is inderdaad geen elektrische mountainbike of elektrische racefiets, maar een ‘gewone’ e-bike met veel kracht.

Riese Muller Charger3 elektrische fiets
Riese & Müller’s Charger3 (Afbeelding: Riese & Muller)

Een van de beste e-bikes van 2020: Trek Allant+ 7

Het Amerikaanse fietsenmerk ‘Trek’ staat bekend om zijn sportieve elektrische fietsen. Met een sportieve e-bike hoef je echt niet altijd de bossen in te duiken of bergen op te fietsen. Dat bewijst de Allant+ 7. Deze elektrische fiets is een goede optie voor wie een sportieve alleskunner in huis wil halen. Dankzij het nieuwe Bosch Performance Line CX aandrijfsysteem van 500 Watt en met 75 Nm trekt deze topper je met groot gemak van A naar B.

Trek Allant+ 7 elektrische fiets
Trek Allant+ 7 elektrische fiets (Afbeelding: Trek)

Een krachtige cruiser: Specialized Men Turbo Como 3.0 uit 2020

Deze e-bike van Specialized is een nieuw model uit 2020. Specialized staat bekend om zijn sportieve elektrische fietsen van hoogwaardige kwaliteit. Deze e-bike is daar geen uitzondering in. De Turbo Como 3.0 is een goede mix tussen een sportieve fiets, een cruiser en een commuter fiets. Een echte stadsfiets zouden we het niet willen noemen, maar je rijdt er gegarandeerd super snel mee naar de supermarkt. Ook deze elektrische fiets heeft het nieuwe aandrijfsysteem van Bosch (de Performance Line CX), met een 250 Watt motor die goed is voor 75 Nm.

Specialized Turbo Como 3.0 2020 elektrische fiets
Specialized Turbo Como 3.0 (Afbeelding: Specialized)

Super krachtige elektrische fiets: Focus’ Thron 6.9

De laatste elektrische fiets uit dit rijtje is de super krachtige en technische elektrische mountainbike van Focus: de Thron 6.9. Deze e-bike is bedoeld voor wie al wat kilometers in zijn benen heeft en zijn mountainbike avonturen naar het volgende niveau wil tillen. Er hangt een aardig prijskaartje aan deze e-bike, maar dan heb je ook wat. Dankzij de Bosch Performance CX motor (vierde generatie) met een krachtige 85 Nm is iedere berg een stukje makkelijker (en leuker) om te beklimmen.

Focus Thron 6.9 Elektrische mountainbike elektrische fiets
Focus Thron 6.9 (Afbeelding: Focus Bikes)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen