Mark Hofman
Mark Hofman Apps 29 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Samsung smartphone op de kop getikt? Zo wijzig je het standaard toetsenbord!

Heb jij onlangs een Samsung smartphone op de kop getikt, maar stoor jij je aan het toetsenbord van de smartphone? Goed nieuws: je kan dat toetsenbord aanpassen! Maar hoe doe je dat precies?

In dit artikel leg ik het je haarfijn uit. Ik vertel je hoe je een nieuw toetsenbord moet downloaden en hoe je hem moet installeren. Voor je het weet is jouw nieuwe Samsung Galaxy smartphone voorzien van een gloednieuwe toetsenbord.

Samsung Galaxy toetsenbord

Het toetsenbord van de Samsung Galaxy smartphones is niet alles. Laat ik het zo zeggen: zodra ik een Galaxy smartphone in handen hebt, pas ik direct het toetsenbord aan. Dat heeft te maken met de manier waarop het toetsenbord reageert en de voorspellingen die het doet.

Daar is niets mis mee. Samsung maakt uitstekende smartphones en staat niet bekend om de toetsenborden. Maar het kan zijn dat jij opzoek bent naar een alternatief. Want als we iets vaak doen op een telefoon, dan is het wel woorden en zinnen uittypen. Daarom help ik je met alle liefde aan zo’n alternatief.

Samsung Galaxy toetsenbord: zo wijzig je ’em

Het instellen van een nieuw toetsenbord is alles behalve moeilijk. Zeker op de Samsung Galaxy smartphones. Je moet alleen even weten waar je het zoeken moet.

Er zijn twee stappen die je moet nemen:

#1 Zoek een nieuw toetsenbord

Voordat je het oude de deur uitgooit, is het uiteraard handig om het nieuwe alvast te hebben. Je moet dus opzoek naar een nieuw toetsenbord voor je Samsung Galaxy smartphone. Maar hoe kom je daar precies aan?

In de Google Play Store, die standaard op de telefoon staat geïnstalleerd, zijn honderden toetsenborden te vinden. Wie simpelweg het woord toetsen intikt, zal zonder twijfel al een lading voorgeschoteld krijgen. Het aanbod is gigantisch, maar ook hier bieden niet alle toetsenborden een fantastische ervaring. Daarom raden we je aan om Google’s Gboard of Microsoft’s SwiftKey eens een kans te geven.

Beide toetsenborden bieden een uitstekende gebruikservaring en een flinke lading aan functionaliteiten. Download de app en je kan aan de slag!

#2 Installeer het nieuwe toetsenbord

Wanneer je Gboard of SwiftKey op je Samsung Galaxy staat, is het tijd om het toetsenbord in te stellen. Dat doe je door de volgende stappen te volgen:

  • Ga naar de Instellingen, zoek naar Algemeen beheer en selecteer de optieSamsung GalaxyStap 1
  • Kies voor Taal en Invoer
Samsung Galaxy
Stap 2 (Screenshot: Mark Hofman / WANT)
  • Kies voor Schermtoetsenbord
Samsung Galaxy
Stap 3 (Screenshot: Mark Hofman / WANT)
  • Druk op Standaard toetsenbord
Samsung Galaxy
Stap 4 (Screenshot: Mark Hofman / WANT)
  • Selecteer je voorkeur
Samsung Galaxy
Stap 5 (Screenshot: Mark Hofman / WANT)

Vanaf dit moment maak je gebruik van je nieuwe toetsenbord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!