Samsung brengt Android 11 opvallend genoeg naar deze smartphone

Smartphones Wesley Akkerman 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung is lekker bezig als het gaat om het uitrollen van Android 11 voor zijn smartphones. Nu is een opvallende telefoon aan de beurt. Het gaat om een telefoon die zich niet in het high-end segment bevindt, namelijk de Galaxy Note 10 Lite. Die werd oorspronkelijk geleverd met Android 10 aan boord.

Meestal is het zo dat fabrikanten eerst de dure smartphones en tablets voorzien van gloednieuwe software-updates, helemaal als het om onvervalste upgrades gaat. En dan hebben we het over upgrades die ervoor zorgen dat je telefoon of tablet draait op een recent uitgebrachte versie van Android. Hoewel we ondertussen al uitkijken naar Android 12, is menig fabrikant nog altijd bezig met het uitbrengen van Android 11.

Android 11 voor Samsung Galaxy Note 10 Lite

Mocht je in het bezit zijn van de Samsung Galaxy Note 10 Lite, die in februari van 2020 uitgebracht werd, dan hebben we dus goed nieuws. Houd je telefoon de komende dagen in de gaten, aangezien het Zuid-Koreaanse bedrijf begonnen is met het uitrollen van de Android 11-upgrade.

De upgrade naar Android 11 wordt gecombineerd met andere, belangrijke software. Wanneer je de software downloadt, dan krijg je namelijk ook meteen de beveiligingsupdate van januari 2021 mee. Daarmee is deze betaalbare telefoon van Samsung nog niet eerder zo up-to-date geweest als het om software gaat.

Google Android
De beroemde robot! (Afbeelding: Google / Bewerking: WANT)

De eerste is update is inmiddels verschenen in Frankrijk, zo meldt Sammobile. Ondanks het feit dat upgrades vertalen tijd kost, hoeft het nu dus niet lang meer te duren voordat we ook in Nederland aan de slag kunnen met Android 11 op dit toestel. De basis is gelegd en Samsung heeft de vertalingen voor andere toestellen gewoon op de plank liggen. Dit kan dus behoorlijk snel gaan.

Samsung blijft je ondersteunen

Met een beetje mazzel is dit niet de laatste upgrade voor het toestel. Samsung belooft namelijk dat nieuwe smartphones mogen rekenen op drie upgrades. Dat geldt voor een groot deel van het portfolio van het Zuid-Koreaanse bedrijf, waaronder de Note 10 Lite. Dat betekent dat je in de komende jaren ook Android 12 en Android 13 mag verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sammobile

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen