Sam Dille
Sam Dille Apps 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp Web wordt een stuk veiliger dankzij deze nieuwe toevoeging

WhatsApp Web is een veel gebruikt platform dat erg gebruiksvriendelijk is. In no-time ben je ingelogd en kun je gebruik maken van WhatsApp op je desktop. Bij dit gemak komt ook gevaar kijken. Zo is het mogelijk om een account op WhatsApp Web te onderscheppen. Gelukkig komt hier binnenkort een oplossing voor.

Het koppelen van je WhatsApp-account aan de webbrowser of desktop-app gaat een stuk veiliger worden. Als je een biometrische ontgrendeling, zoals gezichtsherkenning of vingerafdrukken, op je telefoon hebt ingeschakeld, moet je binnenkort eerst de app ontgrendelen voordat je je account kunt koppelen. Zo wordt het een stuk lastiger om in te breken voor hackers.

Zorg voor extra veiligheid met biometrische ontgrendeling op WhatsApp Web

Het nieuwe systeem wordt standaard ingeschakeld op alle iPhones met iOS 14, die Touch ID of Face ID hebben. Ook zullen alle apparaten van Android toegang krijgen tot de nieuwe technologie. Gebruikers die geen biometrische ontgrendeling op hun telefoon hebben kunnen geen gebruik maken van deze service. Zij moeten hun WhatsApp account zoals gewoonlijk koppelen.

Biometrische gegevens WhatsApp web
Zo gaat het er binnenkort uitzien (Afbeelding: WhatsApp)

Dit betekent echter niet dat WhatsApp Web toegang heeft tot gezichtsscans en vingerafdrukken of deze verzamelt. Het chatplatform gebruikt de gegevens alleen om toegang te krijgen tot het beveiligingssysteem, zoals elke app dat doet. Zie het eerder als een extra verificatie voordat gebruikers hun account kunnen koppelen.

Volgens het bedrijf wordt de nieuwe update voor WhatsApp Web ergens in de komende weken uitgerold. De exacte releasedatum is helaas nog niet bekend.

Komt deze update te laat?

Of WhatsApp nog lang marktleider blijft op het gebied van texting is nog maar de vraag. Na een update in de gebruikersvoorwaarden is er veel ophef over de app ontstaan. Hoewel miljoenen mensen in Signal de perfecte vervanger vinden, weten we nog niet veel over de applicatie. Gelukkig hebben we dit voor je in detail uitgezocht. Lees hier alles wat je moet weten over Signal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!