Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 26 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Android 12: de Google Weer-widget krijgt nieuwe update

Vorige week kondigde Google haar nieuwe Pixel 6 en 6 Pro aan. Voorafgaand daaraan paste het de weer-widgets aan in Android 12. Dit is er nieuw.

Android 12 heeft nieuwe afmetingen voor haar weer-widget, meldt 9to5Google. De 3 bij 3-widget is nog steeds beschikbaar, maar nu is het standaard een 4 bij 2 en 5 bij 2-widget. Die laatste geeft zoals verwacht de meeste informatie in het beeldscherm. Die laatste geeft je ook een voorspelling voor de aankomende vier uur, waardoor je precies weet of je wel of niet een paraplu moet meenemen.

Vernieuwde widgets

Natuurlijk is het ook mogelijk om de widget te verkleinen. Dit kan naar een vakje dat alleen de minimale, maximale en huidige temperatuur aangeeft. Deze is op basis van je huidige locatie die aan de rechterbovenkant wordt weergegeven.

Ook zijn er veranderingen aan de diagonale widget voor het weer. Deze kan opzij geschoven worden waardoor je nu een horizontale widget hebt. Deze is wel vrij groot en de vraag is ook of het er nu echt wel mooi uitziet. Gelukkig is deze ook iets te verkleinen tot 3×1 waardoor het er wat gestroomlijnder uitziet.

Google Android 12 weer Widgets
Vernieuwde widgets voor het weer. (Afbeelding: 9to5Google)

Ook andere Android-12 widgets onder handen genomen

Dit zijn overigens niet de enige nieuwe widgets die je in Android 12 kunt vinden. Ook YouTube Music heeft nu een nieuwe widget met Now Playing & Recently Played. Deze ziet er net wat strakker uit en daarmee kun je snel je nummers aanpassen. Het mooie is dat de widget het Dynamic Color-thema volgt, waardoor de kleuren prima passen bij je achtergrond. Die dezelfde Dynamic Color wordt ook ondersteund door de Android 12-widgets voor de agenda.

Natuurlijk wil je weten wanneer je Android 12 kunt gebruiken. Samsung-gebruikers kunnen al een tijdje met de nieuwe versie van Android aan de slag. Zo moeten sommige OnePlus-gebruikers nog tot het begin van 2022 wachten voor de update. Hetzelfde geldt voor Asus-gebruikers. Al krijgen sommige bezitters hem eerder dan andere. Meer informatie daarover lees je hier.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!