Jelle van Es
Jelle van Es Games 26 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Oude Halo-games zijn vanaf deze datum niet meer online te spelen

Eerder vandaag schreven we al iets over de nieuwste game in de Halo-serie in de vorm van Infinite. Die game komt op 8 december uit en geeft je de mogelijkheid om lekker mee los te gaan.

Maar er is ook iets minder goed nieuws over de Halo-reeks. Als je namelijk een fan bent van de oudere titels, dan kun je over een paar maanden ze alleen nog maar offline spelen. De online multiplayer gaat vervallen.

Oude Halo-games gaan offline

Overigens wisten we dat al een tijdje. In 2019 liet de ontwikkelaar al weten dat de multiplayer-elementen van de Halo-games gaan vervallen. Toen zou het in december 2021 gaan gebeuren. Maar op dat gebied is er nu iets van goed nieuws. Je hebt nog iets meer de tijd om van de games genieten. Nu gaan de games op 13 januari 2022 offline. Dat is dus een maandje extra en kun je dus een mix tussen de nieuwe multiplayer en de oude gaan beleven, aangezien Infinite dus een maand daarvoor uitkomt.

Halo games
Halo games (Afbeelding: Microsoft)

Het gaat dan om de games Halo: Combat Evolved Anniversary, deel drie, deel vier, ODST, Reach, Spartan Assault en de strategische game Halo Wars. Uiteraard kun je de games nog wel gewoon op je Xbox Series X of Xbox 360 blijven spelen, maar dan niet online. Het is dan een kwestie van de game in splitscreen spelen. Of wellicht in een oude LAN-situatie, waarbij je de spelcomputers aan elkaar verbindt.

Gratis mogelijkheden

Mocht je balen, dan is het wellicht goed om te weten dat je straks gratis aan de slag kunt gaan met de multiplayer van Halo Infinite. Die komt namelijk los van de campaign van de game en gaat bestaan uit verschillende seizoenen. Dat moet eenbeetje gaan werken op de manier zoals je dat gewend bent van games als Warzone en Fortnite. Of dat ook een beetje tof gaat zijn, dat moeten we op 8 december zelf gaan ontdekken.

Halo Infinite Multiplayer wordt gratis: alles wat je moet weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!