Vergeet jij ook altijd je wachtwoord? Probeer deze Android-apps eens

Apps Sam Dille 13 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Een account beschermen met een wachtwoord lijkt veilig. Het is echter een uitdaging om ze goed te onthouden. Gelukkig bieden deze Android-apps een veilige, virtuele kluis waar je je wachtwoorden in kan bewaren.

Wachtwoordmanagers zijn apps die jou helpen bij het beschermen en aanmaken van sterke wachtwoorden. Veel van deze Android-apps kosten geld, maar er zijn ook een aantal apps met gratis versies. Wij hebben de vijf beste gratis wachtwoordmanagers voor je op een rij gezet.

Deze vijf apps houden jouw wachtwoord veilig verborgen

Deze vijf opties zijn gratis, maar hebben meestal ook een betaalde optie. Kijk voor je de app installeert daarom goed naar welke features je nodig hebt.

1. Bitwarden

Bitwarden is een open-source wachtwoordmanager die steeds meer populariteit krijgt. Hij is namelijk erg toegankelijk voor mensen die niet veel ervaring hebben. De app werkt als een soort virtuele kluis, waar je zoveel wachtwoorden opslaan als je wilt. Bitwarden ondersteunt biometrische ontgrendeling en kan worden beveiligd via 2FA. Dit is een twee factor-authenticatie waarbij je naast je wachtwoord meestal ook een sms of e-mail krijgt met een toegangscode. Je kunt Bitwarden op je eigen server hosten. Dit is iets wat je niet vaak ziet bij wachtwoordmanagers, dus een groot voordeel. Je downloadt Bitwarden gratis in de PlayStore.

Bitwarden
Bitwarden (Afbeelding: Bitwarden)

Bitwarden heeft ook een premium versie. Voor 8,85 euro per maand krijg je toegang tot 1GB bestandsopslag en ondersteuning voor OTP-codebeheer. Er is ook een familieabonnement voor maximaal zes personen. Deze kost 40 euro per jaar.

2. MYKI: een offline wachtwoord-app

MYKI is in dit lijstje een geval apart. De wachtwoorden die je op deze app opslaat worden namelijk niet bewaard in een cloud. In plaats daarvan worden je wachtwoorden alleen tussen je devices gesynchroniseerd. Hierdoor hoef je, je geen zorgen te maken voor hackers of serverinbraak. Een hacker zal bij MYKI eerst toegang moeten krijgen tot een van je devices, voordat hij je inloggegevens kan stelen.

MYKI
MYKI desktop-app (Afbeelding: MYKI)

Verder is MYKI vrijwel hetzelfde als andere wachtwoordmanagers. De app maakt gebruik van de Android-service, zodat hij automatisch gegevens kan aanvullen. Daarnaast ondersteunt MYKI biometrische ontgrendeling en kan OTP-codes, betalingsmethoden en beveiligde notities veilig opslaan. Als je het aandurft, kun je zelfs via MYKI wachtwoorden delen met anderen. En het mooiste is: de app is volledig gratis.

3. Microsoft Authenticator

Microsoft Authenticator begon als een 2FA-app, maar groeide al snel uit tot een volwaardige wachtwoordmanager. Als je in de app inlogt met een je Microsoft-account, biedt hij een Microsoft Edge of Chrome browser-extensie.

Microsoft Authenticator
Microsoft Authenticator (Afbeelding: Microsoft)

Deze Android-app biedt alles wat je kan verwachten van een goede wachtwoordmanager. Microsoft Authenticator ondersteunt biometrische ontgrendeling, Android API voor automatisch aanvullen en 2FA-ontgrendeling. Je kunt zelfs zonder wachtwoord inloggen op je Microsoft-account. De app is gratis en je kunt hem ook gebruik zonder Microsoft-account.

4. Zoho Vault

Zoho is een bedrijf dat is gespecialiseerd in online kantoorpakketten, maar biedt ook een wachtwoordmanager aan. Deze Android-app is ontwikkeld voor bedrijven die wachtwoorden willen delen en beheren tussen werknemers. Zoho Vault is ook goed te gebruiken voor eigen gebruik.

Zoho Vault: wachtwoord beveiliging
Zoho vault (Afbeelding: Zoho)

Ook op Zoho Vault kun je onbeperkt wachtwoorden en notities opslaan. Je kunt toegang krijgen tot de kluis vanaf meerdere apparaten. Het kost ook geen moeite om 2FA te gebruiken en bestanden en documenten bij te voegen. De app heeft een gratis versie speciaal voor eigen gebruik. Premium-accounts geven je toegang tot functies die alleen belangrijk zijn voor bedrijven en ondernemers. Hiervoor betaal je 1 euro per persoon, per maand.

5. KeePass

KeePass is net als Bitwarden een open-sourcetool. Een groot verschil met Bitwarden is dat KeePass lokaal werkt en vrij is van trackers. Het instellen van de manager op meerdere devices is wat omslachtig en vergt wat oefening. Als je eenmaal je weg hebt gevonden in de Android-app, is het een van de veiligste wachtwoordmanagers die je kunt kiezen. KeePass heeft verschillende spin-offs met elk een eigen specialiteit. Kijk daarom goed in de PlayStore welke versie het beste bij je doelen past.

9 Android-apps die waarschijnlijk je Facebook wachtwoord gejat hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen