5 heerlijke Android-apps voor een next-level Chromebook-ervaring

Apps Sam Dille 12 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Het gebruik van Android-apps op Chromebooks is populairder dan ooit. Dat is namelijk iets wat geen enkel ander type computer kan. Via de Play Store hebben Chromebooks toegang tot bijna alle apps die op je telefoon staan.

Hoewel dit natuurlijk super handig is, is de gebruikerservaring met sommige Android-apps een tikkeltje wisselvallig. Zelfs op de beste Chromebooks. Erg belangrijk dus dat je op de hoogte bent van welke apps wel en niet de moeite waard zijn.

Vijf Android-apps die eigenlijk standaard op een Chromebook moeten staan

Deze vijf Android-apps zijn onmisbaar op elke Chromebook. Mocht je nog op zoek zijn naar een Chromebook? Geen paniek, daar hebben we ook een lijstje voor klaarstaan. Hier vind je de beste Chromebooks van 2022.

1. Squid

Squid is een van de beste Android-apps voor het maken van notities op een Chromebook. De service werkt het best met Chromebooks die pennen of stylussen hebben, maar is ook prima te gebruiken met een muis of vinger. Met de applicatie kun je schrijven, tekenen en diagrammen ontwerpen op een virtueel notitieblok. Je kunt de kleur en dikte van je ‘potlood’ en achtergrondstijl veranderen naar wens. Deze functies, gecombineerd met gebarenondersteuning, maken de navigatie eenvoudig en overzichtelijk. Ben je klaar, dan exporteer je de notitie makkelijk in verschillende bestandstypen.

Download Squid nu via deze link

2. Bitwarden

Het onthouden van al je wachtwoorden is op zijn zachtst gezegd een uitdaging. Gelukkig kan een wachtwoordmanager het zware werk voor je doen. Bitwarden is onze topkeuze voor gebruik op een Chromebook. De Android-app werkt als een soort virtuele kluis, waar je zoveel wachtwoorden in kunt opslaan als je wilt. Bitwarden ondersteunt biometrische ontgrendeling en kan worden beveiligd via 2FA. Dit is een twee factor-authenticatie waarbij je naast je wachtwoord meestal ook een sms of e-mail krijgt met een toegangscode. Zo kan alleen jij bij je wachtwoorden terecht.

Download Bitwarden nu via deze link

3. Stack

Stack maakt het scannen van belangrijke documenten uiterst eenvoudig. Met de Android-app kun je PDF’s scannen, bewerken en sorteren. Deze bestanden worden opgeslagen in de cloud en in Google Drive voor extra beveiliging. Als je Chromebook een camera heeft, kunt je deze gebruiken om de documenten mee te scannen. Heb je die niet, dan is het ook mogelijk om de documenten te scannen met een smartphone. Daarna kun je ze op je Chromebook bewerken en organiseren.

Download Stack nu via deze link

4. Adobe Lightroom

Fotobewerking is een pijnpunt voor veel Chromebook-gebruikers, maar de Adobe Lightroom-app is een goede oplossing. Lightroom is namelijk erg gebruiksvriendelijk. De app bevat alle standaardfuncties die je verwacht. Je hebt bijvoorbeeld toegang tot snelle presets, maskeringstools en AI. De interface heeft schuifregelaars en filters voor snelle bewerkingen. Hoewel de Android-app gratis is, heeft de betaalde versie iets meer te bieden. Met een Premium-account kun je bijvoorbeeld een cloud-backup maken en bewerken op meerdere apparaten.

Download Adobe Lightroom nu via deze link

5. Spotify voor Android

Het verbaast je vast niet dat de populairste muziekstreamingservice een geweldige app heeft. Het navigatiesysteem werkt precies zoals je verwacht en de Android-app schaalt perfect naar je scherm. Daardoor is de appversie superieur aan de desktopclient en web-app. Spotify heeft een gratis versie, maar wel met een hoop beperkingen. Je kan bijvoorbeeld maar een paar nummers doorspoelen en je moet op de shufflestand luisteren. Met de Premium-versie kun je nummers downloaden voor offline gebruik, een onbeperkt aantal nummers overslaan en zonder advertenties luisteren.

Spotify op een Chromebook
Spotify op een Chromebook. (Afbeelding: Spotify)

Download Spotify nu via deze link

Android: deze gratis virusscanners maken meer kapot dan een virus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen