Ilona Braam
Ilona Braam Tech 6 mrt 2018

Zo speel je Android games op je laptop

Hoewel smartphone displays nog steeds verder lijken te groeien, kan het natuurlijk voorkomen dat je soms toch net wat extra scherm wil hebben. Je kunt dan naar je tablet gaan, maar als je die niet hebt is ook je laptop een goede optie. Android apps kun je namelijk ook lekker op je laptop draaien. Zelfs op je Macbook. Zo doe je dat.

Android op Windows en MacOS

Voor het draaien van je Android apps op je Windows of MacOS laptop is de applicatie NoxPlayer je beste vriend. Hij werkt als Android emulator, zodat je gewoon je spelletjes in het groot kunt spelen. Het werkt stabiel, snel en is ook nog eens gratis. Nadat je de applicatie hebt geïnstalleerd, heb je toegang tot de Google Play Store  in de Google folder, waar je uit je dak kunt gaan met Android apps. Het interface is overzichtelijk en intuïtief en zou je geen problemen moeten opleveren. NoxPlayer is wel gebaseerd op Android 4.4.2 en 5.1.1, dus het kan wel voorkomen dat sommige dingen niet werken. De meeste apps zullen echter soepel draaien.

Android apps

Een andere populaire emulator is Bluestacks. Hoewel het een populaire applicatie is, werken helaas niet alle apps altijd even soepel en helaas wordt de MacOS versie niet meer ondersteund. Voornamelijke nieuwere games kunnen wat problemen opleveren en Instagram lijkt ook niet mee te willen werken. Bluestacks komt wel met allerlei handige features, zoals een fullscreen modus, een screenshot feature en besturing via je keyboard.

Android apps op je Chromebook

Chromebooks zijn steeds meer in opkomst en zijn weer een nieuwe manier van omgaan met je bestanden. De cloud speelt hierbij een belangrijke rol en je werkt met Google’s eigen besturingssysteem voor laptops: ChromeOS. In het begin van de chromebook was het lastig om je Android apps op je laptop te kunnen draaien. Tegenwoordig wordt het bij steeds meer chromebooks gewoon ingebouwd en kun je zonder extra emulator aan de gang met Android. Dat is dus goed om te weten als je van plan bent om een chromebook te kopen.

Chromebook

Benieuwd naar wat de verschillen zijn tussen een Windows laptop en een chromebook? Hier moet je op letten als je twijfelt tussen de twee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zo speel je Android games op je laptop
Sluiten