Android Auto gebruiken in je Tesla: het is mogelijk (met een omweg)

Elektrische auto's Mark Hofman 1 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Consumenten met een Tesla hebben niet alleen toegang tot alle voordelen van de elektrische auto, maar ook tot een hoop functionaliteiten. Toch zal er altijd vraag zijn naar meer en dat is ook dit keer het geval. De wens voor Android Auto of Apple CarPlay ondersteuning is aanwezig.

Tesla biedt consumenten officieel gezien geen mogelijkheden aan om gebruik te maken van de systemen, maar een ontwikkelaar heeft toch een manier gevonden. Al geldt deze truc wel alleen voor Android Auto.

Android Auto in je Tesla

Je moet even een omweg nemen, maar dan heb je wel wat. Ontwikkelaar AAWireless laat, door middel van een video, zien dat Android Auto te gebruiken is in een Tesla. Door middel van een applicatie op je Android-smartphone, en de browser binnen je eigen Tesla-systeem, is het mogelijk om het scherm van je telefoon te spiegelen op het infotainmentsysteem.

De applicatie in kwestie is TeslAA en kost de consument €4,99. De app is op dit moment nog in beta, maar kan dus wel al gebruikt worden. Mocht je de aanschaf doen en de applicatie installeren, dan is het mogelijk om bijvoorbeeld Google Maps en Waze te gebruiken in je Tesla.

Waarom zou je het doen?

De vraag die jij je nu kunt stellen is: ‘waarom zou ik dit eigenlijk doen?’. Het systeem van Tesla werkt ontzettend goed en is in de mogelijkheid om je, met een volledige focus op de batterij, van A naar B te brengen. Het is dan ook de reden dat ik exact dezelfde vraag had, maar het antwoord lijkt gevonden te zijn.

Elektrische auto: Ford heeft grootse plannen om Tesla achterna te gaan

Online zijn er namelijk wat klachten te vinden over het navigatiesysteem van de Tesla. Volgens sommige consumenten is deze vrij beperkt en is een alternatief als Google Maps en Waze iets dat mensen graag willen zien. Wat dat betreft is de komst van TeslAA ideaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen