Android Auto werkt binnenkort niet meer met deze smartphones

Apps Jeroen Kraak 22 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Android Auto is een heerlijk systeem voor in je auto. Je koppelt je smartphone simpel met je gouden koets om zo de functies van je telefoon te gebruiken op het scherm in je auto.

Zo gebruik je simpel Google Maps om de weg te vinden en hoor je je favoriete playlist of podcast uit de speakers van je auto galmen. Toch zal dat niet meer met elke telefoon kunnen, want bepaalde Android-telefoons zullen niet meer werken.

Vorige maand liet Google al weten dat de huidige versie van Android Auto (120) de laatste is die Android Nougat of eerder ondersteunt. Nu lijkt het dus echt zover te zijn, meldt 9to5Google.

Android Auto straks niet meer te gebruiken met deze smartphones

In versie 11.0 zijn meldingen te vinden dat gebruikers van Nougat een nieuwe versie van Android zullen moeten installeren om Android Auto te blijven gebruiken. Nougat werd in 2016 gelanceerd, waardoor het wel haast een wonder is als je een telefoon met dat besturingssysteem nog in leven hebt weten te houden. De oudste versie die je dan nog wel kunt gebruiken in combinatie met Android Auto is Oreo.

Deze informatie wordt straks niet alleen weergegeven op je telefoon, ook in Android Auto zelf zal je de waarschuwing zien staan. Het loont dan zeker om een nieuwe telefoon te kopen, aangezien Google ook andere diensten meer ondersteunt op Nougat, denk hierbij aan Agenda en Chrome.

Overigens hoeft dat echt niet de duurste smartphone te zijn, aangezien er ook flink wat goedkope smartphones zijn die op nieuwere Android-versies draaien.

Een ander uiterlijk

Android Auto 11.0 heeft wel een aantal heerlijke nieuwe functies. Zo kun je nu de icoontjes op het systeem aanpassen naar die van Samsung, als je bijvoorbeeld een Galaxy S23 hebt.

Android Auto wordt het ideale gadget voor jouw huis
In je auto. (Afbeelding: Google)

Daarnaast wil Google ook dat de achtergrond van je telefoon weergegeven kan worden op het scherm van Android Auto. Nu moeten gebruikers nog kiezen uit de standaard achtergronden. Deze functie is nog niet beschikbaar bij het begin van de uitrol, maar komt waarschijnlijk wat later.

Instagram wordt nu nog nepper op iPhone en Android door een nieuwe functie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen