Netflix laat over 2 weken een van de grootste series van 2024 zien

Films & Series Jeroen Kraak 22 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

2023 is bijna voorbij en dus kijken we al met een schuin oog naar 2024. Dat belooft een mooi jaar voor Netflix-leden te worden, want er komt een enorm grote titel aan die alles te maken heeft met Game of Thrones en een beetje Star Wars.

Bij Game of Thrones denk je waarschijnlijk aan HBO Max. Toch heeft Netflix een grote slag geslagen met het binnenhalen van de twee geroemde showrunners van die serie: David Benioff en D.B. Weiss. Zij komen met een nieuwe serie die ook nog een beetje Star Wars in zich heeft.

Deze Star Wars/Game of Thrones-combinatie moet in 2024 op Netflix verschijnen. De streamingdienst laat over twee weken na een teaser en fragment eindelijk de officiële trailer zien.

Netflix met zijn eigen Game of Thrones/Star Wars

Om precies te zijn is het de verfilming van 3 Body Problem. Wellicht denk je bij deze titel eerder aan Dokter Bibber dan aan een topserie, maar dit is de naam van een van de meest geroemde science fictionboeken. Je zou het daarbij prima in een rijtje kunnen zetten met Star Wars, Star Trek, Dune en Foundation.

Doordat Netflix deze twee grote namen achter Game of Thrones op het project zet, weet je dat de streamingdienst vol voor de titel gaat. Bovendien is het de eerste keer sinds 2018 dat Netflix op CES aanwezig is, speciaal voor deze serie.

Hier gaat de serie over

Toch is de Netflix-serie wel iets anders dan Star Wars of Game of Thrones. 3 Body Problem speelt zich af tijdens de culturele revolutie in China. Via een geheim project proberen militairen contact te maken met buitenaardse wezen. Dat blijkt een succes te zijn.

Maar helaas niet zoals ze voor ogen hadden gezien. Aliens bestormen de aarde en dat zorgt voor onrust tussen zowel voor- als tegenstanders van de komst van de buitenaardse wezen.

Het verhaal is gebaseerd op het boek van de Chinese schrijver Liu Cixin en die heeft veel fans. Zo hebben Meta-CEO Mark Zuckerberg, oud-president Barack Obama en Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin laten weten het boek met plezier te hebben gelezen.

We moeten nog wel even wachten op de serie, want pas op 21 maart verschijnt deze op Netflix. Eerder heeft de streamingdienst al een fragment laten zien. Daarin zagen we ook meteen een bekend gezicht uit Game of Thrones. Zo is er een rol weggelegd voor John Bradley, die in de serie Samwell Tarly speelde.

Deze nieuwe Star Wars en Marvel-series zie je in 2024 allemaal op Disney+

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!