De Snelle Hap | GTA 6-hacker krijgt levenslang en einde hyperloop

Tech Jeroen Kraak 22 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

De GTA 6-hacker krijgt een levenslange gevangenisstraf opgelegd en Netflix komt met speciale experience voor Squid Game-fans. Dit is De Snelle Hap van vrijdag 23 december 2023.

Welkom bij De Snelle Hap, onze rubriek waarin we dinsdag- tot en met vrijdagochtend het nieuws van de afgelopen nacht voor je op een rij zetten. Zo ben je snel op de hoogte van alles rondom technologie en popcultuur.

Vandaag vertellen we je over de GTA 6-hacker die levenslang krijgt en zitten Amerikaanse bezitters van een kapotte Apple Watch diep in de problemen.

Netflix komt met speciale Squid Game-game

Netflix weet optimaal te profiteren van de gekte rondom Squid Game. Na de originele serie is ook de spelshow een succes. Daar blijft het niet bij, want samen met Samsung heeft het een Squid Game-spel gemaakt.

In Los Angeles heeft de streamingdienst een speciale pop-up experience geopend. Hier kunnen fans betalen om de spellen uit de serie te spelen, Koreaanse snacks te proeven en zelfs kleding uit de serie te kopen.

Een ticket voor deze experience is niet goedkoop; je zal er 39 dollar voor over moeten hebben. Zo speel je de glazen brug en moet je knikkers zien te veroveren. Gelukkig overlijd je niet. Als je verliest trilt er alleen een speciale armband. Winnaars maken kans om mee te doen aan de spelshow van Squid Game.
Squid Game NetflixSquid Game en Wednesday zijn prima geschikt als games.

Apple houdt zich aan zijn woord en verkoopt geen Apple Watch 9 en Ultra 2 meer

Het was groot nieuws toen bekend werd dat Apple de verkoop van de Apple Watch Series 9 en Ultra 2 moest staken in de Verenigde Staten. De reden: een rechtszaak om verschillende patenten van Masimo die Apple zonder toestemming zou hebben gebruikt om de zuurstof in het bloed te meten.

Toch kan die ban meer nare gevolgen dan alleen inkomstenverlies voor Apple. Zo is het in de Verenigde Staten niet meer mogelijk om je Apple Watch te laten repareren als dit buiten de garantietermijn is, meldt Bloomberg. Dit geldt voor de Apple Watch Series 6 en nieuwer. De SE is hierbij uitgezonderd.

Klanten in de Verenigde Staten zullen dus moeten wachten totdat Apple de Apple Watch weer mag verkopen. Dat is waarschijnlijk als de rechter in het voordeel van Apple beslist of wanneer beide bedrijven tot een akkoord komen.
Alles wat je wil weten over de Apple Watch Series 9 en Ultra 2De Series 9

Het einde van de Hyperloop One is nu officieel

2023 wordt het jaar waarin we afscheid nemen van de Hyperloop One. Het moest de nieuwe manier van reizen worden. Maar het is een enkeltje naar de eeuwige jachtvelden geworden voor het voertuig.

De Hyperloop One was een soort supersnelle metro. In speciale vacuümbuizen moesten speciale treinen passagiers razendsnel van de ene plaats naar de andere brengen.

Hyperloop One was eigendom van Richard Branson en heeft honderden miljoenen dollars gestoken in de ontwikkeling. Critici noemden het een utopie dat de techniek zou werken, en krijgen nu gelijk.

GTA 6-hacker veroordeeld tot levenslang in een psychiatrisch ziekenhuis

De gamewereld stond op z’n kop toen allerlei details uitlekten over GTA 6. Deze werden de wereld ingeslingerd door hackgroep Lapsus$. Een achttienjarige Brit die daar deel van uitmaakte is nu veroordeeld tot levenslang in een psychiatrisch ziekenhuis, tenzij dokters geen gevaar meer in hem zien.

Volgens de rechter is de jongen waarom het gaat een groot gevaar voor de maatschappij. Tijdens zijn gevangenschap zou de hacker tientallen objecten hebben vernield en verwondingen hebben veroorzaakt, meldt BBC.

De jongen kon niet voor de rechter komen, omdat hij volgens de dokter last had van acuut autisme. In verhoren zei hij echter dat hij meteen weer wilde hacken zodra hij vrij zou komen. Bovendien zat hij al in een proeftijd vanwege het hacken van bedrijven Nvidia en BT/EE.

Android 15 krijgt mogelijk deze iPhone-functie

In een van de laatste beta-versies van Android 14 zit een geheime batterij-pagina verstopt. Deze laat de conditie van de batterij in je telefoon zien. Een functie die je wellicht kent van de iPhone.

In Android 14 is het al mogelijk om informatie te zien over de toestand van je batterij, maar het is nog niet zo geavanceerd als bij de iPhone. In de nieuwe beta is de informatie nog accurater.

Toch lijken we pas tot Android 15 te moeten wachten totdat we dit batterijmenu definitief terugvinden op de telefoon.

Informatie Samsung Galaxy S24 ligt op straat (inclusief releasedatum)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen