De snelle hap | nieuwe informatie Samsung Galaxy S24 gelekt en problemen voor Marvel

Tech Jeroen Kraak 19 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

De kleuren van de Samsung Galaxy S24 zijn gelekt, en er zijn flinke problemen voor Marvel. Dit is De Snelle Hap van dinsdag 20 december 2023.

Welkom bij De Snelle Hap, onze rubriek waarin we dinsdag- tot en met vrijdagochtend het nieuws van de afgelopen nacht voor je op een rij zetten. Zo ben je snel op de hoogte van alles rondom technologie en popcultuur.

Afgelopen nacht is er flink wat Samsung-nieuws gelekt. Daarnaast moeten Apple en Samsung flinke tegenslagen verwerken.

Samsung past camera Galaxy S25 weer niet aan

Eerder gingen er geruchten dat de Samsung Galaxy S25 en S25 Plus een Sony camerasensor zouden krijgen. Dat lijkt echter niet het geval als we de doorgaans betrouwbare X’er Revegnus mogen geloven. Hij deelt slecht nieuws.
Volgens de X-gebruiker kiest Samsung er mogelijk toch voor om de Isocell GN3 Sensor te gebruiken. Deze gebruikte het bedrijf in de S23, en die komt naar alle waarschijnlijkheid ook in de S24 die deze winter wordt gepresenteerd.

Sterker nog, technisch gezien is die sensor hetzelfde als die van de S22 en S21. Samsung lijkt dus vijf jaar dezelfde camerasensor te gaan gebruiken.

I’m sorry… everyone… It’s reported that Samsung may use the GN3 in the S25/25+. https://t.co/Hft9FS4cCf
— Revegnus (@Tech_Reve) December 18, 2023

Meer kleuren voor de Samsung Galaxy S24

Van de Samsung Galaxy S25 gaan we naar de S24, die deze winter verschijnt. Ook daarover heeft Revegunus nieuws te melden. Hij heeft de verschillende versies van de toestellen opgedoken waarbij ook de kleuren en het geheugen staan vermeld.

Volgens het overzicht komt de Samsung Galaxy S24 en S24 Plus in vier verschillende kleuren uit: zwart, grijs, geel en violet. Je lijkt daarbij ook te kunnen kiezen uit 3 verschillende groottes qua geheugen: 256 GB, 512 GB en 1 TB.

Ook heeft de X-gebruiker informatie over S24 Ultra. Ook bij dit toestel heb je de keuze uit zwart, grijs, geel en violet. Qua geheugen kies je eveneens uit 256 GB, 512 GB en 1 TB.

S24 8 128/256
S24+ 12 256/512
S24U 12 512/1TB pic.twitter.com/uinMgkwJFq
— Revegnus (@Tech_Reve) December 18, 2023

Marvel lijkt op zoek te moeten naar nieuwe superschurk

Het Marvel Cinematic Universe lijkt over voor Jonathan Majors. Hij is door de Amerikaanse rechtbank schuldig bevonden voor de mishandeling van zijn vriendin. Doordat Disney strikt is in zijn gedragsregels, wil het entertainmentbedrijf de acteur niet meer terugzien in zijn films.

Een vertegenwoordiger van Marvel Studios heeft de beslissing bevestigd aan Deadline. Het moet dus op zoek naar een nieuwe acteur als superschurk.

Majors speelde in verschillende Marvel-series en -films de rol van Kang the Conqueror. Op 1 mei 2026 zou het karakter zelfs zijn eigen film moeten krijgen. Hoe Disney en Marvel nu de toekomst plannen is nog in het ongewisse.

ant-man-marvel-kang
Paul Rudd als Scott Lang en Jonathan Majors als Kang the Conqueror. (Afbeelding: Disney)

Apple Watch Series 9 en Ultra 2 voorlopig niet te koop in de Verenigde Staten

Apple stopt met de verkoop van de Apple Watch Series 9 en Ultra 2 in de Verenigde Staten. Dit heeft te maken met een patentstrijd tussen de fabrikant en het medisch bedrijf Masimo.

De twee bedrijven zijn het niet eens over de techniek die wordt gebruikt in de sensor die de hoeveelheid zuurstof in het bloed meet. Volgens Masimo gebruikt Apple een techniek die beschreven staat in een patent van het medische bedrijf.

De International Trace Commission (ITC) heeft nu besloten dat Apple de smartwatches voorlopig niet mag verkopen. Op 21 december haalt Apple de horloges van de website, en vanaf 24 december liggen ze niet meer in de winkel.

Alles wat je wil weten over de Apple Watch Series 9 en Ultra 2
De Series 9 (Afbeelding: Apple)

Volgende iPad Pro ondersteunt opladen via MagSafe

We blijven bij Apple, maar in dit geval is het wat beter nieuws. Sinds 2020 is het mogelijk om je iPhone op te laden via MagSafe. Binnenkort volgt de nieuwe versie van de iPad Pro als we de Bloomberg mogen geloven.

Apple lijkt al sinds 2021 bezig te zijn om MagSafe naar de iPad te brengen, maar het is al die tijd nog niet gelukt. Toch lijkt er nu echt een doorbraak te zijn. Het zal gaan om de iPad Pro van 11.1-inch en die van 13-inch die op de planning staan.

De grote vraag is hoe Apple het precies gaat aanpakken. Kiest het voor de MagSafe-variant van de iPhone, of juist die van de MacBook. Als er voor de iPhone-variant wordt gekozen is er wel een verschil dat opgelost moet worden. De telefoons hebben in tegenstelling tot de tablets een glazen achterkant. Wellicht zou de iPad die dan ook moeten krijgen. Maar goed, dat is allemaal nog speculeren.

iPhone 12 Pro
MagSafe (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Schakel deze populaire iPhone-functie uit om je batterij te sparen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen