Zo rijk is de Home Alone-familie McCallister in het echt

Films & Series Jeroen Kraak 21 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

De Home Alone-films zijn stuk voor stuk echte kerstklassiekers. Grote kans dus dat je de film deze Kerstmis gaat kijken, en al voor de zoveelste keer. Maar heb je je nooit afgevraagd hoe rijk de familie McCallister echt is en waarom de dieven het specifiek op deze familie gemunt hebben.

Veel mensen vragen zich af hoe rijk de Home Alone-familie McCallister echt is. Je ziet daarover regelmatig een draadje op social media verschijnen. Na al die jaren is zelfs The New York Times het zich gaan afvragen. De krant heeft zelfs de FED, oftewel de centrale bank van de Verenigde Staten, ingeschakeld om antwoord te krijgen.

De krant heeft zelfs hele berekeningen gemaakt over hoeveel de familie zou verdienen. En ja, als we de berekeningen moeten geloven is het bizar veel.

Geld, geld en nog eens geld in Home Alone

Als je Home Alone deze Kerstmis aanzet, ziet het geld tegen de plinten klotsen. Haast letterlijk, want we zien een bizar groot huis, luxe vakanties en enorm veel creditcards.

De medewerkers van de FED schatten in dat de familie McCallister dertig procent van hun jaarlijkse inkomen zouden uitgeven aan hun huis. Om dat Home Alone-optrekje te kopen zouden ze minimaal 305.000 dollar per jaar moeten verdienen.
De boodschappenscene in Home AloneToen was het leven nog goedkoop.
We hebben het dan wel over 1990, het jaar waarin Home Alone 1 uitkwam. De medewerkers hebben alle jaren inflatie daarbij opgeteld, wat betekent dat het inkomen van de familie nu 665.000 dollar zou zijn.

Niet mis, zeker als je ziet op wat voor bedrag het huis in Zillow nu wordt geschat: 2.4 miljoen dollar.

Ondanks dat grote huis doet de familie McCallister zich misschien zelfs rijker voor dan ze zijn. Zo heeft Kate een Rolex die nep is en krijgen ze hun tickets in Parijs van Peters broer. Maar goed, het is ook wel te begrijpen dat je niet met een echte Rolex over straat wil.

Hoe rijk heeft de schrijver ze gemaakt?

De Home Alone-films zijn gebaseerd op het gelijknamige boek. Omdat de schrijver van het filmscript, John Hughes, is overleden, is de New York Times naar de schrijver van de boeken gegaan.

Hij laat weten dat hij niet al te veel heeft nagedacht over hoe rijk de familie McCallister precies is. Hij noemde ze wel rijk, maar niet ontzettend rijk. Kevins vader is zakenman, terwijl zijn moeder mode-ontwerpster is. Dat laatste verklaart ook meteen waarom er mannequins in de film voorkomen.

Home Alone: zo zien de sterren van de iconische kerstfilm er in 2023 uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen