De Snelle Hap | nieuwe functie voor WhatsApp en Tesla onder vuur

Tech Jeroen Kraak 21 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

X lag afgelopen avond een uur plat, WhatsApp komt met een nieuwe functie en er zijn meer dan 50 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verkocht. Dit is De Snelle Hap van donderdag 22 december 2023.

Welkom bij De Snelle Hap, onze rubriek waarin we dinsdag- tot en met vrijdagochtend het nieuws van de afgelopen nacht voor je op een rij zetten. Zo ben je snel op de hoogte van alles rondom technologie en popcultuur.

Vandaag vertellen we je over Tesla dat klanten onterecht beschuldigde van autoproblemen, een nieuwe WhatsApp-functie en weten we eindelijk wanneer de Apple Vision Pro uitkomt.

X lag vannacht een uur plat

X zit in de hoek waar de klappen vallen. Adverteerders trekken zich terug vanwege de uitspraken van Elon Musk en gebruikers stappen over naar Instagram Threads. Dan helpt het natuurlijk ook niet mee als de website offline is.

Dat laatste gebeurde afgelopen nacht. Volgens berichtgeving konden meer dan 47.000 gebruikers niet bij hun account. Ook in het Verenigd Koninkrijk en Azië zouden er problemen zijn geweest.

Gelukkig werkte alles na een uurtje weer. Waarom er problemen waren, is nog steeds onbekend.
Goedkopere elektrische auto in de maak door TeslaWat is Elon Musk van plan?

Tesla beschuldigt klanten onterecht van kapotgaan onderdelen

We blijven bij Elon Musk en dan wel zijn andere paradepaardje: Tesla. Reuters heeft onderzoek naar het bedrijf gedaan waaruit blijkt dat Tesla zijn klanten onterecht beschuldigt als onderdelen aan hun auto kapot gaan.

Tesla beroept zich op ‘Misbruik van de bestuurder’, waarbij kosten voor reparatie in rekening werden gebracht bij de eigenaar. Dat terwijl het bedrijf intern al had besproken dat die onderdelen gebrekkig waren. Tesla had het dus zelf moeten vergoeden, zelfs als ze de elektrische auto net hadden gekocht.

Die problemen deden zich vooral voor bij de vering en besturing. Pas toen Chinese toezichthouders druk uitoefenden op de autobouwer kwam het met een terugroepactie, wel pas vier jaar na de lancering. In Europa en de Verenigde Staten heeft het bedrijf dat niet gedaan voor de desbetreffende onderdelen.

Zo veel wegenbelasting betaal je voor een elektrische auto
Tesla Model X (Afbeelding: Tesla)

Apple Vision Pro komt waarschijnlijk in februari

We weten nu eigenlijk dat de Apple Vision Pro de gadget van 2024 is. Of het nu positief of negatief is, veel mensen zullen het hebben over de 3.499 dollar kostende bril van Apple.

Veel over de Apple Vision Pro weten we al, aangezien het bedrijf de headset afgelopen juni aan de wereld tentoonstelde. Mijn collega Mark was onder de indruk, zoals je in de video hieronder ziet.

Om alles in kannen en kruiken te laten verlopen moeten er nog wel veel voorbereidingen gedaan worden. Apple Store-medewerkers moeten bijvoorbeeld getraind worden. Ontwikkelaars kregen het bericht om klaar te zijn voor de lancering. Deze is volgens bronnen in februari.

WhatsApp wil je makkelijk je media laten delen met anderen

WhatsApp test in de betaversie een nieuwe functie waarmee je je scherm en audio met anderen kunt delen. Deze werkt samen met de eerder uitgerolde update waarmee het mogelijk is om je scherm te delen tijdens een videogesprek.

Als je met de nieuwe versie bijvoorbeeld geluid op je telefoon afspeelt, zoals een liedje, kunnen anderen in een videogesprek meeluisteren.

Deze functie is ideaal voor watch parties, een functie van streamingdiensten ten tijden van corona. Hiermee kon je gezamenlijk Netflix of Disney+ kijken. Mogelijk wordt dat dus in de toekomst ook mogelijk met WhatsApp. Zoals gezegd is de functie nog in beta, dus is het nog moeilijk te zeggen wanneer deze naar de definitieve versie komt.
De snelle hap | nieuwe functie voor WhatsApp en Tesla onder vuur

Meer dan 50 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verkocht

De PlayStation 5 mag je met recht een succes noemen. Niet alleen zijn er een aantal topgames op uitgekomen, ook de verkoopaantallen blijken goed te zijn.

Sony heeft nu bekendgemaakt dat het over de grens van 50 miljoen verkochte exemplaren is gegaan. Dat is dus drie jaar na de lancering. Dat is extra knap aangezien het een lange tijd haast onmogelijk was om er een in je handen te krijgen.

In de toekomst worden het er nog meer. Recent is de PlayStation 5 Slim versie uitgekomen en voor later staat er ook nog een Pro-versie op de planning.
Een nieuwe PlayStation 5-controller koop je nu even liever nietGamen!

Met PlayStation Wrap-Up 2023 geeft Sony gamers hun eigen Spotify Wrapped

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen