Deze muziekspeler laat je weer verlangen naar de Apple iPod

Audio Jeroen Kraak 22 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Het klinkt alweer zo lang geleden (en dat is het ook). De tijd dat ik liep met een iPod in plaats van een iPhone. Toen was er dus nog geen Spotify en moest je alle nummers zelf downloaden en op je apparaat zetten. Tangara komt nu met de muziekspeler die de nostalgie weer terugbrengt.

De iPod behoort voor mij wel tot mijn lijst van meest favoriete gadgets die ik in mijn leven heb gehad. Niet meer zeulen met een Discman of Walkman en allemaal losse CD’s. Nee, op je iPod had je gewoon al je favoriete nummers op een apparaatje staan en je kon ook nog eens heerlijk scrollen.

Tangara wil je dat gevoel opnieuw geven. Het komt met een muziekspeler die verdacht veel wegheeft van de iPod. Goed, hij is misschien wat lomper en ziet er niet zo gestyled als die van Apple uit, maar het is wel een heerlijk gadget.

De Apple iPod maar dan anders

Maar doe je dat niet, dan heeft het apparaat ook nog flink wat te bieden. Het kan naast MP3 ook FLAC, Opus en Ogg Vorbis afspelen. Hoewel de gadget wel lijkt op een Apple iPod, ondersteunt deze geen AAC-bestanden. Liedjes van iTunes zal je dus eerst moeten converteren. De geluidskwaliteit is net iets beter dan van een CD. Al moet je hiervoor wel oortjes met een kabel gebruiken. Het apparaat ondersteunt ook draadloze koptelefoons, alleen is de kwaliteit dan wat minder.

Van het scherm van deze moderne versie van de iPod hoef je het niet te hebben. Die heeft een resolutie van 160 x 128 pixels. Verwacht dus echt alleen de noodzakelijke informatie daarop te zien.

Deze muziekspeler laat je weer verlangen naar de Apple iPod
(Afbeelding: Crowd Supply)

Toch heeft dat aparte uiterlijk ten opzichte van de Apple iPod ook de nodige voordelen. Hierdoor is die heel makkelijk uit elkaar te halen en kun je zelfs ook aanpassingen maken, mocht je echt heel technisch onderlegd zijn. Ook is die daardoor simpel te repareren.

Sterker nog je kan zelfs kiezen voor een build-your-own-zelf. Je krijgt dan een geassembleerde versie die je zelf in elkaar kunt schroeven. Door de software aan te passen kan je zelfs nieuwe interfaces maken.

Nog even wachten

Op dit moment is dit alternatief voor de Apple iPod nog niet op de markt. Sterker nog, een crowdfundingcampagne moet nog worden gestart. Wel is het al mogelijk om de open-source software- en hardware-details te downloaden zodat je er alvast mee aan de slag kunt.

De Tangara-muziekspeler krijgt een prijskaartje van 249 dollar. Hiermee kan je het vergelijken met gerenoveerde iPods die op dit moment worden verkocht. Je kunt de voortgang van het project hier vinden.

Deze geheime iPhone-functie laat tijden van de iPod weer herleven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen