Informatie Samsung Galaxy S24 ligt op straat (inclusief releasedatum)

Smartphones Jeroen Kraak 21 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Eigenlijk hoef je de presentatie van de Samsung Galaxy S24 helemaal niet meer bij te wonen. Waar gisteren al de kleuren van het toestel op straat lagen, lijkt nu ook bijna al het andere te zijn uitgelekt.

Samsung heeft het de laatste jaren moeilijk om informatie over de vlaggenschepen onder de pet te houden. Ook dit jaar is het weer raak bij de Galaxy S24. En dat is jammer aangezien we soms best weleens verrast willen worden tijdens een presentatie.

Om precies te zijn weten we ook al wanneer die presentatie is, want die is ook al uitgelekt. Deze is op 17 januari om 19:00 uur Nederlandse tijd, meldt de betrouwbare techlekker Evan Blass op X.

Ook de specs van de Samsung Galaxy S24 bekend

Maar het houdt niet op bij de datum. Ook weten we dankzij Blass bijna alle specs. Om precies te zijn krijgt de standaardversie een 6,2-inch FHD+ Amoledscherm en kun je kiezen uit 128 of 256 GB geheugen. Daarnaast zit er ook 8 GB RAM bij.

Verder vinden we onder de motorkap een 4.000 mAh-batterij. Aan de achterkant van de Samsung Galaxy S24 zit een 50 MP hoofdcamera en een 2x en 3x telefotolens. Daarnaast is er ook 50x digitale zoom.

Samsung Galaxy S23 nu 100 euro goedkoper bij Bol.com - WANT
Galaxy S23 in het paars. (Afbeelding: WANT/Mark Hofman)

Het grootste verschil met de Samsung Galaxy S24+ is natuurlijk het scherm. Dit is een 6,7-inch QHD+-scherm. Bij dit model kun je kiezen uit 256 GB of 512 GB geheugen. Daarnaast is er ook ruimte voor 12 GB RAM en een 4.900 mAh batterij. De camera is hetzelfde als het standaardmodel.

Ook informatie over de Ultra

Als laatste ligt ook de Samsung Galaxy S24 Ultra op straat. Deze heeft een 6,8-inch QHD+-scherm, 256 GB of 512 GB opslag en 12 GB RAM. In tegenstelling tot de andere twee heeft deze een titanium frame, een 200 MP hoofdcamera met 100 keer digitale zoom. De andere camera’s hebben 2x, 3x, 5x en 10x zoom.

Wat wel overeenkomt tussen alle Samsung Galaxy S24-modellen is dat deze een Snapdragon 8 Gen 3 onder de motorkap hebben zitten, een scherm met 2.600 nits helderheid en alle drie in 8K kunnen filmen.

Goed, het zijn geruchten, maar Evan Blass heeft het wel vaak aan het rechte eind. We zullen dan ook zien wat er allemaal waar van blijkt te zijn.

De snelle hap | Sonos’ nieuwe subwoofer en Samsung laat je foldables zelf repareren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen