Hoe een Android-gebruiker nu al de beste feature van de iPhone 14 Pro jat

Smartphones Jeroen Kraak 12 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Vorige week zagen we eindelijk voor het eerst de nieuwe iPhone 14 Pro. Het was misschien wel een van de grootste verrassingen van de Apple-presentatie. Dat komt vooral door het Dynamic Island. Het is echter nu al op Android te bewonderen.

Er klonk geschater in het Steve Jobs Theatre toen Apple het Dynamic Island introduceerde. Dat kwam natuurlijk vooral door de naam van de nieuwe functie van de iPhone 14 Pro en Pro Max. Apple laat daarmee zien dat het humor en zelfspot heeft. Maar stiekem is deze tropische verrassing ontzettend handig. Door de nieuwe functie weet het een van de nadelen van de iPhone 14 Pro prima te camoufleren.

Het Dynamic Island op de iPhone 14 Pro

Wat is dat Dynamic Island voor de iPhone 14 Pro precies? Ik leg het je uit.

Het zorgt ervoor dat de pil-inkeping voor de selfiecamera en de benodigdheden voor Face ID prima zijn weggewerkt. Het zwarte gedeelte wordt nu gebruikt voor meldingen, timers, muziek en meer.

iPhone 14 Pro Dynamic Island Android apps
De 14 Pro (Afbeelding: Apple)

Met het Dynamic Island op de iPhone 14 Pro heeft het een oplossing gevonden voor een groot nadeel waar hedendaagse telefoons mee te maken hebben. De hole-punch van de camera valt nu totaal niet meer op. Het is dus de vraag wanneer de makers van Android-toestellen ermee vandoor gaan. Een fanatieke gebruiker kan niet wachten en heeft het nu in zijn eigen Android-toestel ingebouwd.

Nu ook op Android?

Natuurlijk is dit gebeurd in China. Want ja, veel bedrijven en ontwikkelaars zijn er daar niet vies van om een idee te jatten en toe te passen op hun eigen producten. Dit keer gaat een Mi Theme-ontwikkelaar er met de iPhone 14 Pro-functie ervandoor.

Twitteraar Vaibhav Jain kwam de functie tegen en deelde het meteen op Twitter. De nieuwe functie is beschikbaar op de telefoons van Xiaomi, maar alleen in de Chinese taal. Zelf de functie uittesten gaat dus niet lukken. In de video zien we wel hoe het werkt. Het leidt de aandacht af van de punch-hole camera.

De grote vraag is natuurlijk of je het Dynamic Island echt nodig hebt op een Android-toestel. Android-smartphones hebben niet zo’n notch als de iPhone 14 Pro heeft. De grote vraag is dan ook of je het echt nodig hebt. Maar goed, Apple heeft wel vaker de toon gezet als het gaat om bepaalde toepassingen. Het zou ons dan ook niet verbazen als andere merken met een zelfde soort techniek gaan werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen