Expert was verslaafd aan zijn Android, dus kwam hij met deze geniale app

Apps Sam Dille 15 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Tegenwoordig checkt de gemiddelde persoon elke twaalf minuten zijn Android of iPhone. De kans op een smartphoneverslaving is daarom enorm. Gelukkig kwam een software-engineer met dé oplossing.

Martin Morávek was ooit ontzettend verslaafd aan social media, maar wist het roer om te gooien. Tegenwoordig is hij het brein achter Minimalist Phone. De Android-app is met twee miljoen wereldwijde downloads een groot succes.

De perfecte Android-app tegen een smartphoneverslaving

Martins passie voor technologie begon toen hij techniek studeerde in Brno, Tsjechië. Daar werkte hij aan verschillende innovatieve projecten. Van displays in vliegtuigen tot BMW’s iDrive. Tijdens de pandemie raakte hij verslaafd aan zijn Android. Na een tijdje kwam hij erachter dat het grootste deel van zijn dag bestond uit scrollen op social media. Dus besloot hij te veranderen.

Op basis van zijn persoonlijke ervaring ontwikkelde Martin Minimalist Phone. Deze Android-app is ontworpen voor mensen die om de haverklap naar hun smartphone grijpen. Met hulp van de app kun je je telefoongebruik makkelijker beheren en productiever zijn. Zo kun je herinneringen instellen, apps blokkeren, je scherm zwart-wit maken en nog veel meer.

Het is geen wonder dat de app zo geliefd is. 93 procent van de gebruikers zegt een lagere schermtijd te hebben na slechts drie dagen de app te hebben gebruikt!

Goed voor mentale gezondheid

Maar Minimalist Phone heeft meer voordelen. Veel gebruikers merken dat de Android-app ook goed is voor hun mentale gezondheid. Therapeuten raden de app zelfs aan voor mensen met ADHD, omdat het kan helpen bij de concentratie.

Iedereen met een Android 6.0 of hoger kan de applicatie installeren. Het is een ideaal hulpmiddel voor productiviteit. Minimalist Phone is echter niet de enige geniale app in de Play Store. Er zijn nog genoeg apps die elke Android-gebruiker eigenlijk zou moeten hebben. We hebben er een paar voor je op een rij gezet in dit artikel.

7 essentiële Android-apps die iedereen eigenlijk zou moeten hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen