7 essentiële Android-apps die iedereen eigenlijk zou moeten hebben

Apps Sam Dille 15 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

Android is een geweldig platform waarop je ontzettend veel apps kunt downloaden. Met meer dan 2,8 miljoen apps in de Google Play Store, zijn er apps voor vrijwel elke behoefte of interesse.

Je Android-smartphone is een groot onderdeel van je leven. Het is de thuisbasis van al je apps. Van social media tot werk en entertainment. Maar als je niet de juiste applicaties hebt, kun je niet optimaal van je telefoon genieten. En dat is zonde, want er zijn meer dan genoeg apps die je apparaat nóg beter kunnen maken.

7 heerlijke Android-apps die je nu moet installeren

Met dat in gedachten hebben we 7 apps verzameld die iedere Android-gebruiker op zijn smartphone moet hebben. Er is voor elk wat wils. Van tools om je veilig te houden op het internet tot foto- en video-editors.

#1 Google-authenticator voor Android

Een wachtwoord is tegenwoordig niet meer genoeg om hackers tegen te houden. Daarom is tweestapsverificatie bijna onmisbaar. Met Google Authenticator kun je hackers makkelijk op afstand houden. De Android-app genereert codes die je nodig hebt om in te loggen, waardoor het moeilijker is voor hackers om in te breken. Het is een snelle en gemakkelijke manier om je digitale veiligheid te waarborgen.

Google Authenticator
Google Authenticator (Afbeelding: Google)

Download de app hier.

#2 Tasker

Tasker is de koning van Android-automatisering. De app kan je telefoon instellen om acties uit te voeren op basis van verschillende triggers, zoals tijd, locatie of de ontvangst van een sms. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een streamingdienst te openen, zodra je Bluetooth-oortjes verbindt. Het is een krachtige tool voor het aanpassen van je smartphone naar jouw behoeften.

Download de app hier.

#3 Pushbullet

Altijd al jaloers geweest op de AirDrop-functie van iPhone-gebruikers? Dan moét je Pushbullet checken. De Android-app verbindt je smartphone met je computer, zodat je binnen een paar klikken bestanden, links en notities tussen apparaten kunt delen. Pushbullet heeft ook een paar andere functies. Zo kun je meldingen van je smartphone weergeven op je bureaublad en universeel kopiëren en plakken.

Download de app hier.

#4 WiFi-heatmap

Wifi is overal, maar het werkt niet overal even goed. Muren en andere obstakels kunnen het signaal verzwakken. Vooral als je een groot huis hebt, kan dat voor problemen zorgen. Een populaire oplossing is om Wifi-extenders te plaatsen, maar hoe weet je wat de beste plek is om ze neer te zetten?

Wifi Heatmap is een handige tool die je informatie geeft over de sterkte en snelheid van je verbinding. Als je de Android-app opent en door een huis loopt, laat hij zien waar de verbinding het sterkst is en waar deze hapert. Dankzij de informatie weet je precies waar in huis je een Wifi-versterker nodig hebt.

Download de app hier.

#5 Capcut voor Android

CapCut is een must have voor iedereen die van video houdt. Of je nu een actieve content creator bent, of gewoon de hoogtepunten van je vakantie wil delen met vrienden. Met de app kun je gratis video’s bewerken. Het biedt een breed scala aan functies, waaronder het toevoegen van tekst, filters, muziek en effecten. De app heeft ook een AI-functie die automatisch video’s kan bewerken op basis van het geselecteerde thema.

Download de app hier.

#6 PhotoScan by Google Photos

Dit is misschien wel de meest ondergewaardeerde app die Google ooit heeft gemaakt. De dienst is in staat om met de camera van je telefoon fysieke foto’s en documenten te scannen. Je hoeft alleen maar de camera te richten op het document en op de startknop te drukken. Vervolgens moet je verschillende hoeken inscannen. De app voegt daarna alle hoeken samen tot één afbeelding van perfecte kwaliteit.

Download de app hier.

#7 KWGT: Kustom Widget Maker

Android staat bekend om haar grote aanbod aan handige widgets. Maar je kunt ze ook zelf maken met hulp van KWGT. In de app kun je widgets op je telefoon aanpassen en maken. Je kunt bijna alles van de widget zelf vormgeven. Zo is het mogelijk om het uiterlijk, de grootte, de kleur en de lay-out van de widget aan te passen. KWGT heeft ook een grote database van vooraf ontworpen widgets om uit te kiezen.

Download de app hier.

Zo werken Apple AirPods op een Android-toestel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen