Vertrekken Android-telefoons OnePlus en Oppo uit Nederland? WANT vroeg het ze

Smartphones Mark Hofman 27 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Android-fans houd je vast: Oppo en OnePlus vertrekken uit Nederland. Althans, dat is het nieuws dat betrouwbare bron Max Jambor opeens op Twitter smeet. Maar is dit daadwerkelijk het geval? WANT-hoofdredacteur Mark Hofman vroeg het aan de bedrijven zelf.

Het voelt een beetje vreemd, maar als we Max Jambor moeten geloven, vertrekken OnePlus en Oppo binnenkort uit Europa. Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn de eerste landen die met het vertrek te maken krijgen. Gelukkig voor ons geloof ik Jambor niet en hebben de bedrijven geruststellend nieuws.

Vertrekken OnePlus en Oppo uit Nederland?

Hoewel we bij WANT op wekelijkse basis de gekste nieuwtjes tegenkomen, moet ik eerlijk bekennen dat ik vanmorgen toch een beetje schrok. Max Jambor, één van de betrouwbare bronnen binnen de Android-markt, dropte een klein bommetje. Volgens hem zouden OnePlus en Oppo zich gereedmaken om uit Europa te vertrekken.

Gek, want beide partijen zijn eigenlijk best wel lekker bezig binnen ons werelddeel. Zeker in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Dat dit dan ook precies de landen zijn waar Oppo en OnePlus als eerste zouden vertrekken, zoals Jambor zegt, zorgt voor argwaan.

Zeker nu we niet alleen de nieuwe OnePlus 11 voorgeschoteld hebben gekregen, maar beide partijen ook ruimschoots aanwezig waren bij het Mobile World Congress begin deze maand.

OnePlus en OPPO duidelijk over de situatie

Het zorgt voor dusdanig veel vraagtekens dat ik onze vrienden bij beide bedrijven heb benaderd. Vanuit OnePlus, wat tegenwoordig onderdeel is van Oppo, krijgen we de volgende verklaring:

“OPPO en OnePlus zijn toegewijd aan alle bestaande Europese markten en het Verenigd Koninkrijk. We hebben een geweldige start gehad in 2023 met de succesvolle lanceringen in Europa”, zo is het in statement te lezen.

“We hebben een line-up met producten die later dit jaar zullen verschijnen. Zoals je van Oppo en OnePlus gewend bent, voorzien we onze gebruikers van de meest innovatieve producten en de beste dienstverlening die we kunnen bieden.”

Duidelijke taal. Niet alleen in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in Amerika komt het statement (in iets andere vorm) naar buiten.

Goed voor de Android-markt in Nederland

Hoewel het nieuws van Jambor niet leidend is, was het vanmorgen toch even schrikken. Zeker gezien de Android-markt in Nederland zonder OnePlus en Oppo tamelijk saai zou worden.

Waar Samsung zonder enige twijfel dominant is in ons land, volgt Xiaomi het Zuid-Koreaanse bedrijf op de voet. Oppo en OnePlus spelen ook hun rol in een interessante strijd, waar bijvoorbeeld ook Motorola en Nokia nog altijd onderdeel van zijn.

Apple biedt met de iPhone een simpel aanbod, wat ervoor zorgt dat de keuze van de consument op iOS-gebied niet heel groot is en het bedrijf kan doen wat het wil (en wanneer ook vooral). Een groot contrast met de Android-markt, waarbij spelers elkaar constant uitdagen om nieuwe dingen te proberen.

Of dat altijd goed uitpakt laat ik in het midden, maar ik kan je verzekeren dat we als consument geholpen zijn zodra OnePlus en Oppo in het spel blijven.

Xiaomi wil bizarre laadsnelheid echt naar Android brengen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen