Elke app in een andere taal: zo stel je het in op Android

Tech Sabine Schults 8 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Standaard is elke app op je smartphone ingesteld in dezelfde taal als de rest van het systeem. Sinds de komst van Android 13 kan je een taal instellen voor afzonderlijke apps. WANT-redacteur Sabine legt uit hoe je de instellingen per app wijzigt.

Niet alle apps ondersteunen deze functie op dit moment. Het gaat vooralsnog voornamelijk om apps van Google, zoals YouTube en Chrome. Het is te verwachten dat er zich steeds meer apps aansluiten bij dit rijtje. Het is nog niet bekend wanneer dit het geval is.

Android: elke app in een andere taal

Hoe je de taalinstellingen per app wijzigt, hangt af van het telefoonmerk dat je gebruikt. Het wijkt weinig af van de volgende stappen: Ga naar de instellingen en druk op Algemeen beheer.  Druk vervolgens op Talen van app en selecteer de app waarvan je de taal wil wijzigen, zoals Agenda of Maps.

Je hebt hier de keuze uit de systeemstandaard en tal van andere apps. In sommige gevallen zijn de doorgevoerde veranderingen niet gelijk zichtbaar. Je lost dit meestal op door de app (geforceerd) te sluiten en opnieuw op te starten. Het kan ook nodig zijn op je telefoon even aan- en uit te zetten.

Android taal app instellen
(Screenshot: WANT)

Waarom zou je de taal wijzigen?

Er zijn verschillende redenen om meerdere talen in te stellen op je smartphone. Als je meerdere talen spreekt, wil je bepaalde apps mogelijk in je moedertaal gebruiken. Bijvoorbeeld bij financiële apps, zoals de app van je bank. Zo is bepaalde informatie makkelijker of sneller te begrijpen.

Ook wanneer je een nieuwe taal leert, kan je door de taal van bepaalde apps aan te passen oefenen met je taalvaardigheid. Je hoeft niet gelijk in het diepe te springen en letterlijk al je apps in een andere taal te gebruiken. Neem lekker de tijd om ze één voor één te verkennen in de vreemde taal.

De toekomstige Android-functie waardoor je geen nieuwe telefoon nodig hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen