Android tablet kopen voor je kind? Dit zijn 5 van de beste opties

Tablets, Laptops & Computers Lisanne Beijen 17 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Kinderen houden van tablets. Dat is logisch, want het internet staat bol met leuke video’s en spellen voor kinderen. Sommige ouders houden er ook van om hun kind met een tablet te laten spelen. Een kind dat wordt vermaakt door een tablet hoef je namelijk zelf niet meer te vermaken. Kind vermaakt, jij de handen vrij: win-win. Er zijn verschillende Android tablets die speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen.

Houd tijdens je zoektocht naar een Android tablet voor je kind een aantal dingen in je achterhoofd, zoals de prijs, functies voor ouderlijk toezicht en misschien wel het meest belangrijke: of de tablet tegen een stootje kan. Dit zijn 5 van de beste tablets voor kinderen in 2021.

Android tablet voor kinderen: Dragon Touch Y88x Pro Kids

Een Android tablet speciaal ontwikkeld voor kinderen is de Dragon Touch Y88x Pro. Deze tablet heeft veel verschillende accessoires zoals stevige gekleurde bumpers, een schouderband en een bijpassende stylus. Deze laatste is perfect voor creatieve kinderen die ervan houden om te tekenen of willen oefenen met schrijven.

De Dragon Touch Y88x Pro Kids heeft verschillende kindvriendelijke functies en applicaties. Denk bijvoorbeeld aan de premium versie van de KIDOZ-app; een content-platform dat speciaal is ontwikkeld voor kinderen. De tablet draait op Android 10 en biedt toegang tot allerlei Google-diensten als Gmail, YouTube, Google Drive, Google Maps en de Google Play Store. Daarnaast heeft deze tablet ook verschillende functies voor ouderlijk toezicht.

Dragon Touch Y88x Pro Kids Tablet android tablet
Dragon Touch Y88x Pro Kids Tablet (Afbeelding: Amazon)

Kindvriendelijke Android tablet: Lenovo Tab M8 HD

Deze tweede tablet is niet speciaal ontwikkeld voor kinderen. Er is wel veel rekening gehouden met kinderen bij het ontwikkelen van de Lenovo Tab M8 HD. Dat maakt het een goede optie voor het hele gezin. Tenminste, als je de tablet met je kind wilt delen.

De tablet heeft ook een browser waarop alleen kindvriendelijke websites zichtbaar zijn met content die geschikt is voor kinderogen. Hierdoor kun je er als ouder gerust op zijn dat je kind op dit speciale kinder-account veilig op het internet kan browsen.

Lenovo’s Tab M8 HD heeft een speciale modus voor kinderen, genaamd het ‘Kids Account’. Het KIDOZ content-platform (ook beschikbaar op de Android tablet hierboven) is geïnstalleerd in deze speciale omgeving, zodat kinderen alleen content te zien krijgen die speciaal voor kinderen is ontwikkeld.

Lenovo Tab M8 HD
Lenovo Tab M8 HD (Afbeelding: Lenovo)

Kurio Tab Connect

De Kurio Tab Connect is een basic Android tablet voor kinderen die wel tegen een stootje kan. Kurio specialiseert zich in het ontwikkelen van ‘gadgets’ voor de kleintjes. De Kurio Tab Connect is perfect voor kinderen, gezien de shockproof bumper en de ingebouwde functies voor ouderlijk toezicht. Stel bijvoorbeeld de maximale speeltijd in, filters voor internet en toegestane apps.

Deze simpele tablet voor kinderen heeft geen briljant beeldscherm en haarscherpe camera, maar is een goede gadget voor de kleintjes die simpelweg spelletjes willen spelen en filmpjes willen kijken.

Kurio Tab Connect android tablet
Kurio Tab Connect (Afbeelding: Bol)

Android tablet om op te leren: Leapfrog LeapPad Academy

Leapfrog is een bekende naam als het op educatief speelgoed en educatieve elektronica aankomt, en heeft verschillende Android tablets voor kinderen in de collectie. De LeadPad Academy is speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de drie en acht jaar. Het is dus een tablet voor de echte kleintjes.

De Academy tablet heeft geen Play Store, maar ondersteunt wel de meeste Android apps, zoals Netflix. Een leuke functie van deze tablet is dat de interface volledig te personaliseren is. Maar veel belangrijker (en leuker) dan dat is dat Leapfrog eigen software heeft ontwikkeld die goede opties voor ouderlijk toezicht biedt, en veel leerzame apps en spellen heeft. De verschillende apps en spellen focussen zich onder meer op creativiteit, belangrijke skills voor op school, sociale vaardigheden en probleemoplossend vermogen.

Leapfrog Academy Tablet
Leapfrog LeapPad Academy Tablet (Afbeelding: Amazon)

Amazon Fire HD 10 Kids

Een tablet die vaak wordt genoemd als de beste Android tablet voor jonge kinderen in 2021 is de Fire HD 10 Kinds van Amazon. Deze tablet is geschikt voor kinderen van drie tot twaalf jaar, draait op Amazon’s eigen FireOS en heeft bij aankoop een gratis Amazon Kids+ abonnement, een kleurrijke case met standaard en meer.

Amazon’s Fire HD 10 Kids heeft een helder beeldscherm, kan tegen een stootje en heeft uiteraard ook de nodige opties voor ouders om de schermtijd van de kinderen te controleren en beheren. Naast het kindvriendelijke ontwerp is deze tablet een favoriet om de goede batterijduur (zo’n 12 uur). Het is jammergenoeg alleen niet makkelijk om deze tablet in Nederland op de kop te tikken.

Amazon Fire HD 10 Kids Android tablet
Amazon Fire HD 10 Kids (Afbeelding: Amazon)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen