Android tablet gebruiken voor Netflix? Dat kan vanaf nu een stuk beter!

Tablets, Laptops & Computers Jelle van Es 6 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Je Android tablet is in verschillende opzichten toch net iets minder uitgebreid dan een iPad of de ervaring die je op de smartphone krijgt. Gelukkig komt daar nu verandering in en wordt het apparaat een stuk interessanter om bijvoorbeeld je Netflix-series mee te kijken.

Google komt namelijk met de zogenaamde Entertainment Space op de Android tablet. Het is een speciale hub die bedoeld is voor al je videocontent, waaronder dus ook Netflix. Daarmee doet de hub een beetje denken aan wat de nieuwe Google TV-ervaring ons brengt.

Netflix en meer beter op je Android tablet

Er zit alleen wel een klein addertje onder het gras. Het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat je de Entertainment Space op je eigen Android tablet kunt gebruiken. in eerste instantie wordt de update uitgerold op de speciale Onn-tablets die te koop zijn bij met Amerikaans Wallmart. Daarna komt de update ook op andere tablets, zoals die van Lenovo. Een duidelijke routekaart daarvoor ontbreekt op dit moment echter nog.

De nieuwe hub (Afbeelding: Google)

De Entertainment Space-hub op de Android tablet bestaat uit drie tabs. Je hebt Watch. Games en Read. Bij Watch moet je terecht voor al je verschillende videocontent. Daar kun je gebruik maken van je favoriete streamingservices zoals Netflix en Disney+. Ook is het mogelijk om hier films aan te schaffen of te huren via Google TV. En uiteraard is ook Youtube binnen dit tabje van de partij. Bij het tabje Game kun je uiteraard je favoriete games spelen of nieuwe games aanschaffen. Daarbij zijn er bepaalde titels die je vanuit deze tab kunt spelen zonder te kopen. Ideaal dus om te proberen.

Ruimte voor boeken

Tot slot vind je in de Entertainment Space-hub op de Android tablet nog het kopje Read. Daar kun je terecht voor je ebooks en audioboeken. Ook hier zijn er bepaalde boeken die via een preview zijn in te zien, voordat je ze daadwerkelijk aanschaft. Hopelijk komt de service dus snel naar andere tablets en ook in Nederland.

8 Android-apps halen geld van je rekening: tijd om ze te verwijderen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen