Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 6 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung Galaxy S22 Ultra voorzien van ‘het beste camerasysteem ooit’

Als we de geruchten mogen geloven, dan krijgt de aankomende Samsung Galaxy S22 Ultra “het beste camerasysteem op een smartphone ooit”. De high-end smartphone, die begin volgend jaar moet verschijnen, wordt mogelijk voorzien van nieuwe cameratechnologie ten aanzien van het inzoomen.

Dat meldt althans informatielekker Ice Universe, die het in het verleden vaker bij het juiste eind had. De Galaxy S22 Ultra krijgt een verbeterde periscoop-camera met zoom-mogelijkheden. Dezelfde camera op de S21 Ultra beschikt over fixed lenzen en kan dus niet in- of uitzoomen.

Samsung Galaxy S22 Ultra-geruchten

Dat model gebruikt namelijk eerst een cropped afbeelding voordat de periscoop-camera geactiveerd wordt. Daardoor kan het zijn dat sommige foto’s waarop je niet ver genoeg inzoomt, van slechtere kwaliteit zijn. De Samsung Galaxy S22 Ultra gaat dat nu dus volgens nieuwe geruchten op een andere manier aanpakken.

Die smartphone krijgt naar verluidt een zogenaamde continuous zoom periscope-oplossing. De lenzen in de unit kunnen vrij bewegen tussen drie tot tien keer inzoomen, waardoor optische scherpte op allerlei vergrotingen behouden moet blijven. De technologie wordt vergeleken met digitale en DSLR-camera’s. Ter vergelijking: de onlangs gepresenteerde Sony Xperia 1 III heeft soortgelijke technologie, maar ondersteunt slechts twee native zoom-niveau’s op 3x en 4,4x.

Andere specificaties van het toestel

Verder is de verwachting dat de Samsung Galaxy S22 Ultra nog twee belangrijke aanpassingen krijgt. Zo moet het toestel beschikken over een selfiecamera onder het scherm, waardoor er dus geen punch-hole in aanwezig is. Ook zou er een Exynos 2200-processor met AMD Radeon Mobile-gpu aanwezig zijn.

Samsung lekt per ongeluk komst van goedkope topsmartphone

Zoals het er nu naar uitziet, gaat de Galaxy S22 Ultra een zeer indrukwekkend toestel niet worden. Niet allemaal omdat we mogen rekenen op nieuwe cameratechnologie, maar ook omdat onder de motorkap flink wat gaat veranderd. Of Samsung daarmee de beste smartphonecamera heeft, moeten we natuurlijk nog maar bezien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Weibo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!