Twitter doet het ondenkbare: tweets zijn officieel te bewerken (maar…)

Apps Wesley Akkerman 6 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Een functie waar bijna iedereen op Twitter om vraagt, is een knop waarmee een tweet te bewerken is. Die knop is nu – soort van – gearriveerd. Verschillende mensen met een iPhone kunnen namelijk meedoen met een test waarmee ze een tweet nog even kunnen bewerken, voordat het bericht officieel de ether in geslingerd wordt.

Het officiële supportaccount van Twitter heeft hierover een bericht online geplaatst, dat we hieronder voor de volledigheid overgenomen hebben. In het bericht staat onder meer dat wanneer de emoties hoog oplopen, je misschien dingen zegt waar je later niet achterstaat. Het bedrijf wil je nu de mogelijkheid geven om dat te herstellen.

Twitter laat je twee keer nadenken

Je krijgt de optie voorgeschoteld om een tweet te bewerken voordat je hem online plaatst. Dit is een functionaliteit waar het sociale medium al jaren aan werkt. Nu lijkt het werk zo vergevorderd te zijn, dat er getest kan worden met mensen buiten het bedrijf. De eerste tests lijken al een positief effect teweeg te brengen.

Door melding te maken van het feit dat je iets zegt waar je mogelijk spijt van krijgt, zijn veel mensen bereid hun woorden aan te passen. Het systeem kijkt hiervoor naar de woorden die je gebruikt. Gebruik je beledigende of kwetsende woorden, dan kan er dus een pop-up verschijnen die je wil behoeden voor wat je gaat plaatsen.

Aanpassen, verwijderen of plaatsen

Mocht je de pop-up zien, dan krijg je drie opties: je kunt je tweet aanpassen, verwijderen of plaatsen. Voor nu geldt dat alleen (een kleine groep) mensen die iOS gebruiken kunnen meedoen met de test, maar Android-gebruikers hoeven niet lang te wachten. De update wordt binnenkort ook naar hen uitgerold.

Donald Trump opent de aanval op Twitter met nieuw socialmediaplatform

Helaas is het nog niet zo dat we écht aanpasbare tweets hebben. Na het publiceren kun je je woorden alleen terugnemen door het complete bericht te verwijderen. Twitter heeft in het verleden al eens aangegeven dat het bedrijf nooit de optie gaat geven om gepubliceerde tweets aan te passen.

Grotere afbeeldingen

In ander nieuws: Twitter heeft de iOS- en Android-app nog van een andere update voorzien. Foto’s die voorbijkomen in de tijdlijn binnen de app worden namelijk voortaan groter weergeven dan voorheen het geval was. Je krijgt dus geen verkleinde afbeelding te zien, maar voortaan zie je de volledige afbeelding.

De functie werd sinds maart getest op Android en iOS, maar is nu beschikbaar voor iedereen. Voortaan zie je dus niet alleen meer afbeeldingen met het formaat 16:9 volledig, maar ook in de formaten 2:1 en 3:4. De afbeeldingen worden op het web nog wel kleiner weergeven dan ze daadwerkelijk zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen