Tover je Android-telefoon op simpele wijze om naar een iPhone 14

Apps Dennis Mons 13 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoewel Android-telefoons op vele vlakken voorlopen op de iPhone 14, is het gemakkelijk om je smartphone te laten lijken op Apple’s telefoon. Met deze simpele stappen kom je een heel eind.

Iedereen met een Android-telefoon kan een hoop tweaken. Op die wijze kan je je smartphone zelfs op een iPhone laten lijken, hoewel menigeen via onder andere Cydia een iPhone op een Android kan laten lijken, maar dat terzijde. Die tips komen later.

Tover je Android-telefoon om tot iPhone 14

Het aanpassen van een Android-telefoon is een fluitje van een cent. In tegenstelling tot Apple’s vlaggenschip zijn Android-systemen makkelijker in te stellen zodat het op de concurrentie lijkt.

Een goed voorbeeld is Dynamic Island dat Apple nu heeft geïntroduceerd op de iPhone 14 Pro en Pro Max. Het zorgt ervoor dat de pil-notch voor de selfiecamera en de benodigdheden voor Face ID prima zijn weggewerkt. Het zwarte gedeelte wordt nu gebruikt voor meldingen, timers, muziek en meer. Android kan dat dus ook.

Android-apps
Laten we gaan tweaken op onze Androids (Afbeelding: Gaelle Marcel / Unsplash)

De naam Dynamic Island klinkt stupide, maar het is ontzettend handig. En die functie is plotsklaps verschenen op Android. Goh.

Twitteraar Vaibhav Jain kwam de functie tegen en deelde het meteen op het platform. De nieuwe feature is beschikbaar op de telefoons van Xiaomi, maar alleen in de Chinese taal.

Apple wallpapers

Maar qua de look & feel van je Android kan je nog een stap verder gaan: het is mogelijk om de iPhone 14 wallpapers voor je lockscreen op je Google-telefoon te zetten.

apple wallpapers
Dit is wel zen (Afbeelding: Apple)

Er zijn negen wallpapers van de iPhone die je kunt downloaden via dit ZIP-bestand. Er staan vier iPhone 14 Pro en Pro Max-achtergronden en vijf van de iPhone 14 en Plus in.

Ook al ben je geen Apple-gebruiker: het zijn wel strakke ontwerpen. Dus een beetje tweaken is niet alleen leuk: je kan via deze relatief simpele methode een Android-toestel op een iPhone laten lijken, zeker ook als je Launcher iOS16 gebruikt, een gratis app op je Google-telefoon.

Het is ietwat frappant dat je een Android-telefoon wilt gebruiken als een iPhone, maar aan de andere kant zou het ook verbluffend fantastisch zijn als je een Ferrari op een Lamborghini laat lijken.

Waarom? Omdat het kan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen