Android vol met verborgen apps, maar hoe kan je ze eigenlijk vinden?

Apps Jeroen Kraak 2 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Jouw Android-toestel is natuurlijk jouw dagelijkse steun en toeverlaat. Je gebruikt elke dag wel apps als WhatsApp en Instagram. Maar weet je ook dat er een aantal verborgen zijn op jouw telefoon? Zo vind je ze!

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Voor bijna alles heb je wel een app: berichten sturen, gamen, hardlopen en ga zo maar verder. Die apps zijn natuurlijk allemaal makkelijk te vinden, maar er zijn er ook die zeer goed verborgen zijn.

Verborgen Apps op jouw Android-toestel

En laten we meteen maar met de deur in huis vallen. Dat die apps verborgen zijn, komt door je zelf. Veel Android-fabrikanten maken het namelijk mogelijk om apps te verborgen. Maar als je dat eenmaal hebt gedaan, zijn ze soms moeilijk terug te vinden.

Zo als het soms ook in het echte leven gaat: als je iets verstopt, is het soms verdomd lastig om het weer terug te vinden. Dat is natuurlijk voor apps hetzelfde. Je doet er dan ook goed aan om dit in de gaten te houden. Gelukkig zijn daar een aantal manieren voor.

Vinden via de Android-instellingen

Misschien wel de makkelijkste optie om de verborgen apps te vinden is via de instellingen. Open deze en ga naar Apps. In dat menu zie je alle apps die op je Android-toestel staan.

Systeem-apps zijn vaak verborgen. Om die te tonen ga je naar de menu-knop. Zo druk je bij een Samsung-toestel op het sorteericoontje naast Uw apps. Hier kun je Systeem-apps weergeven aanvinken. Bij de Pixel druk je dan weer op Zie alle apps.

Nu heb je een overzicht van alle apps op je telefoon en verwijder je makkelijk diegene die je niet gebruikt.

OnePlus Nord CE 2 5G
Lekker in de hand met je favoriete website. (Afbeelding: WANT)

Het appvenster gebruiken

Een andere manier om verborgen Android-apps te vinden is om de appvenster te gebruiken. Daarmee is het overigens ook makkelijk om apps te verbergen. Om ze te vinden houd je een lege plek op je thuisscherm ingedrukt.  Klik dan op Instellingen of opties.

Vervolgens klik je op Apps verbergen op Start- en apps-schermen. Zo zie je in het overzicht meteen welke apps zijn verborgen en kun je zelf toevoegen welke programma’s je niet meer wil zien. Handig!

Speciale toegang checken

Als laatste is er nog een andere manier om verborgen Android-apps te vinden. Als je niet meer weet wat je precies verborgen hebt en welke permissies je ze hebt gegeven, kun je dat checken. Hiervoor ga je net zoals bij de eerste stap naar Apps. Vervolgens druk je op de drie puntjes aan de rechterbovenkant en klik je op Speciale toegang.

Vervolgens kun je jouw zoekopdracht verfijnen door bepaalde machtigingen te selecteren. Zo zie je meteen welke app welke machtiging heeft. Gebruik je een app bijvoorbeeld niet op je Android, dan kun je de machtiging intrekken in dat menu.

Miljoenen Android-gebruikers hebben deze gevaarlijke apps op hun telefoon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen