Animal Crossing New Horizons: zo verbouw je groenten in uitbreiding

Games Jelle van Es 10 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Afgelopen week kreeg Animal Crossing New Horizons een grote uitbreiding op de Nintendo Switch. Daarmee is er veel te ontdekken en te doen. Eéen van de nieuwe dingen die je kunt gaan doen, is groenten gaan verbouwen.

Daarmee heeft Animal Crossing New Horizons iets weg van Stardew Valley, wat nog altijd één van mijn favoriete games is. Maar om dit te kunnen doen, moet je wel wat stappen zetten. En mocht je niet precies weten wat de game van je verwacht, dan helpt dit handige overzicht je op weg.

Animal Crossing New Horizons: verbouw groenten en meer

Het makkelijkste is om in Animal Crossing New Horizons Leif tegen het lijf te lopen. Elke keer als Leif tegenkomt, dan heeft het personage twee soorten groenten in de aanbieding. Je vindt Leif overigens op het dorpplein, waar het personage op willekeurige momenten jouw eiland bezoekt. Je moet wat dat betreft dus wat geluk hebben. Het beste is gewoon de game elke dag te spelen en te hope dat Leif verschijnt.

Leif (Afbeelding: Nintendo)

Mocht je dat geduld niet hebben, dan kun je ook op een andere manier aan de nieuwe groenten komen. Daarvoor ga je andere eilanden bezoeken met het personage Kapp’n, die in de laatste update van Animal Crossing New Horizons is toegevoegd. Je gaat daarvoor naar de Island Tours en voor 1.000 Nook Miles kun je dan per dag een expeditie naar een ander eiland opstarten. Het enige nadeel is dat je dan met willekeur te maken krijgt en niet weet op wat voor soort eiland je terecht komt. Wellicht dat je ergens komt met groentes die je al hebt en dat is dan jammer.

Investeren in Leif

Wil je meer kansen hebben om groentes te scoren? Dan kun je een investering gaan doen. Voor 100.000 Bells is het mogelijk om een winkel voor hem te openen om Hary’s Island. Als je dat doet, dan kun je de dag daarna gratis naar dat eiland afreizen en heb je de mogelijkheid om daar Leif te bezoeken en groenten te kopen. Net als wanneer hij jouw eiland bezoekt in Animal Crossing New Horizons, heeft hij telkens een voorraad van twee soorten. Wat dat betreft doe je er verstandig aan om hem elke dag dan te bezoeken.

Zo verbouw je de groenten

Goed, je hebt nu dus de zaden gekocht om groenten te laten groeien. Dan moet je het alleen nog doen. Gelukkig werkt het hetzelfde als dat je pompoenen laat groeien. Die werden vorig jaar aan de game toegevoegd. Je plant de zaden en vervolgens moet je een paar dagen wachten voordat het product klaar is om geoogst te worden. Vervolgens kun je dan in Animal Crossing New Horizons de producten weer gebruiken om nieuwe dingen te maken.

Verbouw al je groenten (Afbeelding: Nintendo)

Ook is het handig om goed op te laten dat je na het oogsten een klein plantje overhoudt om opnieuw te planten en zo dus blijven profiteren van de groenten. Heb je de uitbreiding nog niet? Dan kun je die hier scoren.

Nintendo Switch: Animal Crossing 2.0 update komt eerder dan verwacht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen